Burdur'un Bucak ilçesine emrindeki Susamış köyünde her yıl geleneksel olarak yapılan Hıdırellez Şenliği, bu yıl korona virüs tedbirleri dahilinde ayrı şekilde gerçekleştirildi. Hıdırellez Şenliği'nde Vefa Sosyal Takviye ekipleri köyde bulunan evlere yemek yemek dağıtımında bulundu.


Konuyla ilgili olarak açıklamada yer alan Susuz Köy Muhtarı Mehmet Dilek, "Baharın geldiği, her şeyin her yerde canlandığı bu günde, geçmişten gelen fazla güzel bir geleneğimizi sürdürüyoruz, bu geleneği yaşatıyor olmaktan bizler de çok mutluyuz. Sahiden bu nesil programları ve kutlamaları tarihi bir gelenek olduğu kadar insanlarımızı bir araya getirip birlik ruhunu yansıtmak için kavak dibi mesire alanında festival havasında yapıyorduk oysa ülkemizin içinde bulunduğu virüs nedeni ile meydanlarda yapamadık. Bu geleneği iftarda iyiliksever vatandaslarimizin desteği Vefa sosyal destek gruplarimizin yemek dağıtımında bulunduk. İnsanlarımız bir, gönüllerimiz bir olsun diyor, bu kutsal günde ülkemizin de illetten kurtulmasını temennni ediyorum. Bu etkinlikte emeği geçen ilk olarak hayırseverlerimiz elde etmek üzere herkese teşekkür ediyorum. Hıdırellezimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.


Köyde bulunan vatandaşlar da Hıdırellez Şenliği'ni bu yıl birazcık buruk olarak geçirdiklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur