Film, mobil uygulama, sağlık turizmi, yazılım ve bilgisayar oyunları gibi alanlarda ihracatı ifade eden ‘hizmet ticareti ’ yapacak olanlar, 50 bin dolar ile 200 bin dolar arasında değişen destekler alacak.

Bu alanlarda marka yaratıp markasını yurtdışında tanıtmak isteyenlere de 600 bin dolara varan destekler sağlanacak. Türkiye ’yi kültürel ya da ticari olarak tanıtan belgesel filmlerde destek oranı artacak. Resmi Gazete ’nin dünkü sayısında Para Kredi Koordinasyon Kurulu ’nun iki ayrı kararı yayımlandı.

MARKA DESTEĞİ

Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Hakkında Karar ’a göre, şirketlerin hizmet ticareti yapması için gerçekleştireceği harcamaların yüzde 50-60 ’lık bölümü devlet tarafından karşılanacak.

Hizmet sektöründeki firmaların markalaşması da ayrıca desteklenecek. Marka Destek Programına giren firmaların, tescil, pazar araştırması, kira, büyük mağaza, raf, reyon, dekorasyon, stant, frenchise gibi harcamaları yüzde 50 oranında desteklenecek. Destek tutarı, yapılan harcamaya göre 50 bin dolar ile 600 bin dolar arasında değişecek. 

HASTA BAŞINA BİN DOLAR

Sağlık turizmi ve eğitim sektörüne ise ilave destek verilecek. Türkiye bonus veren siteler ’ye getirilen her bir hasta için bin dolarlık ulaşım gideri sağlanacak. Ayrıca yıllık 50 bin dolarlık tercüman desteği verilecek.