Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink, diken.com.tr için kaleme aldığı yazıda, PKK'nın silah bırakması halinde hayal kırıklığına uğrayacağını söyleyerek şok etkisi yarattı.

İşte Frederike Geerdink'in yazısının o ilgi çeken bölümü:

"Şu an PKK ve barış süreçleri hakkındaki bildiklerimden yola çıkarak, yakın zamanda kalıcı ateşkes ilan edileceğini düşünmüyorum. Herhangi bir barış sürecinde önce hakların garanti altına alınması, sonra silahsızlanma gelir.

PKK ’nin Türkiye ’yi hala rehin tutan bu açık insan hakları utancına son verilmeden kalıcı ateşkes ilan etmesi beni hayal kırıklığına uğratır. Çünkü bu, insan haklarının PKK için esasında o kadar da önemli olmadığı, hatta Kürtlerin bir tür sigortaya ihtiyaç duyduğu fikrini bile geride bıraktığı anlamına gelir.

Bunca yıldır konunun üzerine eğildikten, Kürtler ve Türklerin yanı sıra meslektaşlarım ve akademisyenlerle konuştuktan, elime geçen her şeyi okuduktan sonra hala PKK ’nin ne olduğunu anlamamış olacağım için, böyle bir durumda, kendimi de hayal kırıklığına uğratmış olurdum."

Frederike Geerdink, Hollandalı bir gazeteci. 6 yıldır İstanbul'da yaşıyor. Çeşitli ajanslar için Türkiye hakkında haberler geçiyor.