v

IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto eden gruplar, bazı illerde Hür Dava Partisi üyeleriyle karşı karşıya gelip çatıştı. Bu gelişmelerle ilgili açıklama ise, partinin il başkanlığından geldi. Hür Dava Partisi İzmir İl Başkanı Hüseyin Şani, hiçbir zaman saldırgan bir tutum sergilemediklerini söyledi. Besmele çekerek açıklamasına başlayan Şani, “Kobani'nin düştüğü haberleri üzerine PKK ve HDP'in çağrısıyla sokağa inen çeteler birçok ilimizi savaş alanına çevirmişlerdir. Bu olaylar neticesinde şu ana kadar 30'un üzerinde insan hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmış, binlerce işyeri yakılmış ve şehirlerimiz adeta savaş alanına dönmüştür. Sokaklara inen azgın PKK çeteleri üyelerimizi hedef seçmiş ve bunun sonucunda 6 üyemiz şehit olmuş, birçok parti binamız ateşe verilmiştir. Partimizin kuruluşundan bu yana üye ve gönüllülerine yönelik büyük saldırılar olmuştur. Gerek Hüda Par ilçe binalarına gerekse partimize yakın sivil toplum örgütlerine şu ana kadar 270'in üzerinde saldırı yapılmıştır. Bu saldırılar her ne kadar partimize yönelik yapılıyorsa da bu saldırılar sadece partimiz camiasına yönelik değil bölgede yaşayan tüm mütedeyyin ve dindar insanlara yönelik yapılmış saldırılardır. PKK çeteleri, mütedeyyin insanların işyerlerine, evlerine, araçlarına saldırıyor ve hatta sadece sakallı olmasından dolayı vatandaşlarımızı katlediyor. Anlayacağınız bu saldırılar direk İslam'a ve Müslümanlara yapılan bir saldırıdır. Bunun başka bir izahı yoktur. Bunun Kobani ile hiç bir alakası yoktur ve hiçbir alakasının olmadığı yaptıkları eylemlerden de anlaşılıyor" dedi.

Polisin de kendilerine yönelik koruyucu önlemler almadığını da ifade eden Şani, “Olayların başladığı andan itibaren halkın güvenliğini sağlaması gereken emniyet güçleri hiçbir şekilde olaylara müdahale etmemiş, halkımızı bu çeteler ile baş başa bırakmıştır. Bu ortamda üyelerimiz kendi parti teşkilatlarını korumak zorunda kalmışlardır. Ancak esefle izlemekteyiz ki, şuan çeşitli medya organlarında kirli bir propaganda yapılmaktadır. PKK ve HDP çeteleri günlerdir parti teşkilatlarımıza ve topyekün halka saldırmasına rağmen, olaylar çatışma süsü verilerek aktarılmaktadır. Şunu açık ve net ifade ediyoruz. Partimiz asla saldırgan taraf olmamış, PKK çetelerine karşı kendini savunmak durumunda olmuştur. Bundan sonraki süreçte de ne pahasına olursa olsun kendisini savunacaktır. Şunu da ifade etmek isteriz ki, PKK/HDP çetelerinin yakmış olduğu fitne ateşi kendilerini saracaktır. Eğer gerekli tedbirler alınmazsa bölge halkı bundan etkilenecek ve sadece Hüda Par camiası değil bölgedeki tüm oluşumlar ciddi manada zarar görecektir. Bu fitne ateşinin söndürülmesi için herkesin duyarlı olmasını ve haksızlığa karşı seslerini yükseltmelerini bekliyoruz" dedi.

Hür Dava Partisi İzmir İl Başkanı Hüseyin Şani, İzmir'deki olaylarda kendi partilerine yönelik bir saldırının olmadığını, diğer illerde de saldırıların azaldığını ama buna rağmen geçmişe oranla daha tedbirli davrandıklarını söyledi.