Bank Asya'nın yüzde 63'ün TMSF'nin kontrolüne geçmesi ile ilgili hükümet kanadından ilk açıklama Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den geldi.

Dün akşam saatlerinde Bank Asya'nın yüzde 63'ünün TMSF'ye geçmesi ve yeni yönetimin betsco.net atanması ile ilgili konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, yapılan çalışmanın tamamen teknik bir çalışma olduğunu belirterek, ''Bankacılık kuralları ortadır. BDDK'da bu kurallar çerçevesinde gereğini yapmıştır. Böylelikle daha güvenli bir ortama geçilmiştir ve oluşan belirsizlik ortadan kalkmıştır. Oradaki çalışma tamamen müşterileri korumaya yöneliktir.'' dedi.

Kaynak : Haber7

Bank Asya operasyonu doları etkilemediBank Asya yönetiminin el değiştiği saatlerde bankalar arası piyasalarda işlem gören dolar banka yönetiminin el değişmesinden etkilenmedi. Bank Asya'da ilk açıklamaBank Asya yönetiminin TMSF'ye devri ile ilgili bankadan ilk açıklama yapıldı. Bank Asya'da parası olanlar ne yapacak?TMSF, BDDK'dan aldığı kararı uygulayarak Bank Asya'daki yüzde 63'lük hisselere el koydu. Peki bu banklada parası olanlar ne yapacak? Bank Asya önünde geniş güvenlik önlemiTMSF ’nin el koyduğu Bank Asya ’da incelemeler sürüyor. TMSF Bank Asya yönetimine el koydu!Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, BDDK'nın talebi üzerine Bank Asya'ya el koydu. Hakan Şükür'ün Bank Asya isyanı!Hakan Şükür, TMSF'nin Bank Asya'ya el koyma kararının ardından hükümete zehir zemberek sözlerle yüklendi. Yiğit Bulut'tan Bank Asya yorumu!TMSF'nin Bank Asya'ya el koymasının ardından, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, ilk değerlendirmelerini canlı yayında yaptı. BDDK'dan Bank Asya açıklamasıBank Asya'nın TMSF'ye devri ile ilgili BDDK'dan bir açıklama geldi.