Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, İkinci İnönü Zaferi'nin 90. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Şahin, İnönü Zaferlerinin, Türk milletinin hürriyetinden ve vatan topraklarının bağımsızlığını korumaktan asla vazgeçmeyeceği yönündeki azminin güçlü bir ifadesi olduğunu belirtti.
     Şahin, şunları kaydetti:
     ''Tarihimizin şanlı sayfalarından olan İnönü Zaferleri, milletimizin bağımsızlık tutkusu yanında askeri gücünü göstermesi bakımından da önemli adımlarındandır.
     İkinci İnönü Zaferi; içte ve dışta büyük etki yaratmış, Anadolu'da başlayan kurtuluş mücadelesinin artarak devam etmesine büyük bir moral ve güç katmıştır.
     Milletimizin bağımsızlık tutkusunun, vatan sevgisinin, fedakarlık, birlik ve beraberlik duygusunun sergilendiği bu destanlar hepimize güç ve ilham vermektedir.
     Bu duygu ve düşüncelerle İkinci İnönü Zaferi'nin 90. yıl dönümünü kutluyor, başta bağımsızlık savaşımızın önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü ve Mareşal Fevzi Çakmak olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.''