İngiltere'de McDonald's çalışanları grevde. Başkent Londra'da bulunan parlamento binası önünde toplanan iki şubenin çalışanları özlük haklarının yetersiz oluşunu protesto ettiler.

SAATLİK 10 POUND ÜCRET VE DİĞER TALEPLER

İngiltere ’nin önde gelen sendikalarından The Union ’ın yaptığı açıklamada biri Cambridge şehrinde, diğeri ise Londra ’nın güney doğusundaki Crayford semtinde olmak üzere iki McDonalds şubesinin çalışanlarının dün gece yarısından itibaren bir günlüğüne greve gittiği belirtildi.

İşçilerin 2 temel talebi olduğu belirtildi. Herhangi bir measi ücreti bulunmayan bu işçiler, sendika haklarını talep ederek saatlik 10 Pound ücret talebini beyan ettiler. Ayrıca  “Sıfır saat kontratı” olarak bilinen ve çalışana minimum çalışma saatinin sunulmadığı sözleşme tipinin de kaldırılmasını ve insani koşullarda çalışma imkanlarının sunulması talebinde bulundular.

İngltere McDonald's çalışanları grevde

İŞÇİ SENDİKASI'NDAN AÇIKLAMA

The Union sendikasının Başkanı Ian Hudson konuya ilişkin olarak, “Ayağa kalkan ve McDonald ’s ’a karşı duran bu cesur çalışanlar tarafından verilmiş tarihi kararı destekliyorum. Bu şirket onları bir çok kez hayal kırıklığına uğrattı. Çok uzun zamandır McDonald ’s gibi fastfood restoranlarında çalışanlar, kötü çalışma şartlarıyla ve çalışma saatlerinde büyük kesintilerle mücadele etmek zorunda kaldılar. İşyerlerinde zorbalığa maruz kaldılar, sendikalara üye olanlar cezalandırıldı.” ifadelerini kullandı.

İngltere McDonald's çalışanları grevde

Ayrıca muhalif işçi Parti Lideri Jeremy Corbyn de grev kararını destekleyerek, “Partimiz cesur McDonald ’s çalışanlarını desteklemektedir, onlarla dayanışma içerisindedir. Talepleri bu yılın sonunda mevcut kontratlarının sona ermesi ve devamında ise saat ücretlerinin 10 sterline çıkarılması.” Açıklamasında bulundu.

İngltere McDonald's çalışanları grevde