İnternet üzerinden bazı vatandaşların kredi kart bilgileri ele geçirilerek, bu kartlarla yüklü miktarda alışveriş yaparak, vatandaşların mağduriyetine sebebiyet veren şahısların olduğu bilgisine ulaşan Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Sapanca ’da bir kargo şirketinin kamera görüntülerinden yola çıkarak araştırma başlatan ekipler, şahsın kullandığı araç ve ikamet adresini tespit etti.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ile birlikte yapılan operasyon neticesinde B.Ç. isimli şüpheli dolandırıcılık yöntemiyle kazandığı paralarla kiraladığı lüks villada kaçmaya çalıştığı sırada yakalandı. Şüphelinin ikamet ve aracında arama yapan ekipler, yüklü miktarda nakit para, başka kişilerin kredi kartları kullanılarak alındığı anlaşılan birçok elektronik ürün, sahte ehliyet kartları ve belgeler ele geçirdi.

Ayrıca şüphelinin dolandırıcılık sureti ile elde ettiği paralara ile lüks bir villada oturduğu ve aylık 6 bin TL bedelle kiraladığı 2014 model lüks otomobil kullandığı tespit edildi. Emniyette ifade veren şüpheli, kendisine ait bir internet sitesi olduğunu, bu siteden birçok elektronik ürünü hakkında satış ilanı verdiğini, bu yolla siteye giriş yapan vatandaşların kredi kartı bilgilerini ele geçirerek, bu kartlardan yüklü miktarlarda alış veriş yaptığını, ayrıca bu yolla bir çok insanı dolandırdığını itiraf etti.

Şüphelinin bir çok aranma kaydı olduğu ve cezaevi firarisi olduğu da ortaya çıktı.