İstihbarat üzerine harakate geçen İstanbul ve İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, takibe aldığı çeteye ait İstanbul ve İzmir ’deki adreslere eş zamanlı baskın düzenlendi.

Operasyonda 75 kişi gözaltına alındı. İstanbul ’da 100 ’ün üzerinde adresi basan polis, aralarında örgüt liderleri E.T. ve S.T. kardeşlerin de bulunduğu 70 kişiyi gözaltına aldı.İzmir ’de ise aralarında diğer örgüt lideri D.T. ’nin de bulunduğu 5 kişi daha gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemleri devam eden şüphelilerin, Almanya ’da yaşayan bin 150 kişiyi, 8 milyon euro dolandırdıkları iddia edildi. Emniyet yetkilileri, şüphelilerin dolandırdığı öne sürülen 2 Alman vatandaşının da intihar ettiğini kaydetti. Dosya kapsamında, 97 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Operasyonda el konulan 6 lüks araç İstanbul Emniyet Müdürlüğü ’ne getirilirken, savcılığın zanlıların mal varlıklarına el konulması için çalışma başlattığı öğrenildi. Dolandırdıkları vatandaşların numaralarını hackerlardan satın alan dolandırıcılık çetesinin, hackerlara Euro üzerinden para verdikleri Betgaranti bildirildi.