Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sağlıklı bir çalışma ortamının tesisinin, ancak iş, işçi ve işletme güvenliğinin gözetildiği bir mekanizma ile mümkün olabileceğini belirtti.
Erdoğan, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, kentleşme, sanayileşme ve teknolojideki ilerlemelerle beraber, çalışanların korunması, iş sağlığı ve güvenliği gibi meselelerin en önemli konular arasında yer almaya başladığına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:
''Zira çalışılan ortam ve üretim süreçlerindeki olumsuz şartlar, çalışanların, emekçilerin en temel hakkı olan sağlıklı yaşama ve çalışma hakkını tehdit etmektedir. Bu nedenle, iş kazaları ve meslek hastalıklarının ortadan kaldırılmasına yönelik tedbirlerin alınması, hükümetlerin olduğu kadar, işletme sahiplerinin de sorumluluğu altındadır. Sağlıklı bir çalışma ortamının tesisi, ancak iş, işçi ve işletme güvenliğinin gözetildiği bir mekanizma ile mümkündür.''
Hükümet olarak, Avrupa Birliği standartlarının yakalanması, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamının oluşmasına büyük katkılar sağlamalarının yanı sıra, bu alanda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye de sürekli özen gösterdiklerini ifade eden Erdoğan, ''İş ve işçi güvenliği konusundaki hassasiyetin artması temennisiyle İş Sağlığı ve Güvenliği Haftanızı kutluyor, tüm çalışanlarımızı sevgiyle selamlıyorum'' dedi.