e

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw'ın haberine göre Amiriye Nahiye Müdürü Şakir İsawi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, IŞİD ’in ağır silah ve tankla nahiyeye iki koldan saldırdığını, Irak Emniyet Güçleri ile IŞİD arasında çatışmaların devam ettiğini belirtti.

Amiriye ’nin önemine dikkat çeken Şekir İsawi, “Amiriye, Bağdat, Kerbela ve Babil ’in Cerfulşehir bölgesine açılan bir kapı konumunda. Nahiye düşerse IŞİD, Irak ’ın ortasında karargah kurmuş olur” dedi.

Irak Savunma Bakanlığı ’ndan yapılan açıklamada ise, Tikrit ve Beji ilçelerinde Irak Ordusu ve gönüllü Şii milislerin IŞİD ’e karşı operasyon başlattığı belirtildi. Bağdat Havalimanı ’ndan 30 kilometre uzaklıktaki Amiriye nahiyesi, 5 gündür IŞİD tarafından kuşatılmış Grandbetting durumda. Felluce ilçesi ise, 2014 ’ün başından beri örgütün işgali altında. Öte yandan, Enbar yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Irak Ordusu ’nun en büyük karargahı olan Ayn Zala ’nın IŞİD tehditi altında olduğu öğrenildi. IŞİD başta olmak üzere silahlı grupları bölgeden çıkarmak amacıyla Irak Hükümeti, 21 Aralık 2013 ’ten beri bölgede operasyon düzenliyor.