e

Associated Press Ajansı'nın Suriye muhalefeti kaynaklarına dayandırarak bildirdiğine göre, IŞİD ile El Kaide Suriye'deki düşmanlarına karşı ittifak oluşturdu.

Afganistan ve Pakistanlı militanların katıldığı iki terör örgütü sözcülerinin gizli görüşmesi 2 Kasım gecesi Halep'in batısında yer alan Atareb şehrinde gerçekleşti. Haber kaynağının sözlerine göre, örgütlerin görüşmesi sonucunda karşılıklı çatışmalara son verme ve ortak düşmana, özellikle Amerika'nın desteklediği Suriye Devrimci Cephesi'ne karşı ortak Kalebet hareket etme konusunda anlaşmaya varıldı. Yaklaşık olarak dört saat süren toplantıdan ittifak olma kararı çıktı. AP'ye konuşan Özgür Suriye Ordusu (OSÖ) komutanının verdiği bilgilere göre başka bir yerde yapılan diğer bir toplantıda ise IŞİD ile El-Nusra ittifak yaptı.

Görüşme ile ilgili bilgiyi muhalefet cephe komutanı Ebu Muzafer de doğruladı. Onun sözlerine göre, İŞİD ile El Kaide şu an için henüz askeri çatışmaların gerçekleşmediği Suriye'nin kuzeyindeki Kürt milislere karşı ortak hareket etme konusunda da anlaşmaya vardılar. Toplantının son dönemlerde Kobani'yi almak için mücadele verdiği ve çok sayıda kayıplarda bulunduğu bir dönemde olması "IŞİD'in hedefi Kobani mi" sorusunu akıllara getirdi.