CNN ’e verdiği röportajda Meryem el Mansouri : ‘On yıl kadınların pilot olmasına izin verilmesi için bekledim. Kritik bir bölgede yaşıyoruz dolayısıyla her vatandaşı kendi ülkesini savunmak için hazırlamak zorundayız. Zamanı geldiğinde herkes görev için can atar. Elbette herkes kendi ülkesini savunur, erkek ya da kadın olsun ’ dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri ’nin ilk kadın F16 savaş uçağı pilotu, Meryem el Mansuri önceki gün IŞİD ’e karşı yürütülen hava saldırısında görev almıştı.

Binbaşı Meryem el Nerobet Mansuri ’nin görevini Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Yousef Al Otaiba duyurdu. Yousef Al Otaiba MSNBC ’de katıldığı sabah programında yaptığı açıklamada Meryem el Mansouri ’nin oldukça yetenekli ve yüksek eğitimli bir kadın savaş uçağı pilotu olduğunu söyledi. Amerika ’nın Suriye ’deki IŞİD karargahlarını bombalama görevine Birleşik Arap Emirlikleri de hava kuvvetleriyle destek veriyor. Geçtiğimiz yaz bölgede halifelik ilan eden IŞİD kadınların bu gibi görevlerde yer almasına sıcak bakmıyor ve öldürüldükleri taktirde ‘şehit ’ saymıyor.