Ispartalılar dün güne kar yağışıyla uyanırken, kent merkezinde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

Meteorolojinin uyarısıyla birlikte Isparta Belediyesi ekipleri kaldırımlarda kar temizleme çalışması yürütürken, trafikte aksamalar yaşanmadı. Kara karşı tedbirini alan taksi esnafı da araç lastiklerini 1 Aralık tarihini beklemeden kış lastikleriyle değiştirdi. Isparta’da gülün üzerine kar manzarası ise görenleri adeta büyüledi.

"ŞİMDİLİK OLUMSUZ BİR DURUM YOK"

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, kar yağışı nedeniyle şu anda okullarda eğitime ara verilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu da meteorolojinin uyarısı doğrultusunda yoğun kar yağışı beklenen Davraz Kayak Merkezi ile Yenişarbademli ve Aksu ilçelerinde tedbirlerini aldıklarını açıkladı. Bu bölgelerde ekiplerin hazır bekletildiğini kaydeden Zadeoğlu, "Şu ana kadar kapalı köy yolumuz yok. Ekiplerimiz olumsuz durumlara müdahale edebilecek şekilde konuşlandırıldı" dedi.

DAVRAZA’DA KAR SEVİNCİ
Davraz Kayak Merkezi’nde ise oteller bölgesinde kar kalınlığının 20 santimetre ulaştığı belirtilirken, Davraz Kayak Merkezi Tesisler Sorumlusu Ömer Tetik de kar yağışının bu şekilde sürmesi durumunda gelecek hafta kayak sezonunun açılmasını umut ettiklerini söyledi.

ISPARTA'YA İLK KAR YAĞIŞI

ISPARTA'YA İLK KAR YAĞIŞI

ISPARTA'YA İLK KAR YAĞIŞI