TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, İstanbul'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak, ''Maalesef seçimlere doğru bir takım terör örgütleri ortalığı karıştırmak için bu tür eylemler yaparak Türkiye'de seçim güvenliği yokmuş gibi göstermeye çalışıyorlar'' dedi.
Şahin, Karabük'ün Eskipazar İlçe Belediyesini ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İstanbul'daki patlamayla ilgili soru üzerine Şahin, şunları söyledi:
''Aldığım bilgilere göre, 7 yaralımız var. Yaralılarımız inşallah şifa bulur. İstanbul Valiliği, emniyet müdürlüğümüz bu olayla ilgili sanıyorum incelemesini çok titiz şekilde yürütmektedir. Kim veya kimler tarafından bu eylemin gerçekleştirildiği yakın zamanda ortaya çıkar. Maalesef seçimlere doğru bir takım terör örgütleri ortalığı karıştırmak için bu tür eylemler yaparak Türkiye'de seçim güvenliği yokmuş gibi göstermeye çalışıyorlar.
12 Haziran seçimleri terör örgütünün veya terör örgütlerinin bütün uğraşlarına rağmen sükunet ve güven içinde gerçekleştirilecektir. Milletimiz sağduyusuyla bu demokratik sınavdan da başarıyla geçecektir. Bu tür örgütlerin provokasyonuna aldırmadan biz yolumuza devam etmeliyiz. Nitekim devam ediyoruz. Emniyet ve istihbarat birimleri tarafından çok ciddi şekilde konu takip ediliyor. Terör örgütü veya örgütleri, dış desteklerin de arkasında olduğunu düşünerek Türkiye'ye zarar vermeye çalışıyorlar ama devletimiz güçlüdür. Emniyet birimlerimiz, jandarmamız ve tüm güvenlik birimlerimiz bunların üstesinden gelir.''

-EMENİKE'NİN FENERBAHÇE'YE TRANSFERİ-

Spor Toto Süper Ligi takımlarından Kardemir Karabükspor'un yıldız futbolcusu Emenike'nin Fenerbahçe'ye transferini nasıl değerlendirdiği sorulan Şahin, ''İki kulüp arasında transfer gerçekleşmiştir. Meblağ şu olmuş, bu olmuş o bizi ilgilendirmez. Taraflar anlaşmışsa yapacağımız bir şey yok, hayırlı olsun'' dedi.
TBMM Başkanı Şahin, Eskipazar ilçesinde parti teşkilatının yanı sıra esnaf ziyaretlerinde bulundu, köy ve mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantıda sorunları dinledi.