Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yürekleri bağımsızlık için çarpan kahramanların cephelerde savaşmaya devam ettiği sırada yazılan İstiklal Marşı'nın, başarıya olan milli inancın ve kararlılığın ifadesi olduğunu belirtti.
     Günaydın, İstiklal Marşı'nın kabulünün 90. yıl dönümü dolaysıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün ispatını gösteren İstiklal Marşı'nın öneminin her zaman hatırlanması gerektiğini vurguladı.
     Mehmet Akif Ersoy'un eşsiz bir duyguyla kaleme aldığı İstiklal Marşı'nın, millet varlığının dağılmaya yüz tuttuğu bir dönemin kurtuluş destanı olarak doksan yıldır yaşatıldığını belirten Günaydın, ''Yürekleri bağımsızlık için çarpan kahramanlarımızın cephelerde savaşmaya devam ettiği, zaferin henüz gerçekleşmediği bir sırada yazılan bu muhteşem manzume, başarıya olan milli inancın ve kararlılığın ifadesi olmuştur'' dedi.
     Günaydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     ''İstiklal Marşımız, muhteşem mücadeleyi ruhunda hissederek mısralara döken bir mütefekkirin şahsi hissiyatı ve yalnızca yaşandığı dönemin hatıralarını yansıtan bir eser değil, aynı zamanda ayağa kalkmaya karar vermiş Türklüğün bedeli kanla ödenmiş bağımsızlık beyannamesi olmuştur. Büyük Millet Meclisi üyeleri tarafından ayakta alkışlanarak kabul edildiği 12 Mart 1921 tarihinden itibaren İstiklal Marşımız, milli yükselişin sembolü olmaya devam etmiş, onu layıkıyla anlayabilmiş yüksek vicdanlarda Türk milletinin geleceğine olan inancın da abidesi olmuştur ve olmaya devam edecektir.
     İstiklal Marşımızın yazılmasına canları pahasına vesile olan aziz şehitlerimizi, kahramanlarımızı ve bir fazilet ve ahlak timsali olan vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla yâd ediyor, en derin minnet ve şükran duygularımla Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum''