Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, aynı unvana sahip, aynı işi yapan kamu personelin eşit ücrete kavuşması için çalıştıklarını belirterek, ''Denge tazminatı ile ek ödeme alan kamu personeli arasında yıllar itibariyle oluşmuş farklar, en fazla 3-4 yıl içinde giderilecek'' dedi.

Başesgioğlu, TBMM'de ''kamu personelinin yeni maaş sistemi'' konusunda yürütülen çalışma hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aynı unvana sahip, aynı işi yapan kamu personelinin eşit ücrete kavuşması için çalıştıklarını belirten Başesgioğlu, bunun içinde ''denge tazminatı'' uygulamasına son vereceklerini ve ''ek ödeme'' alma imkanı getireceklerini söyledi. Başesgioğlu, denge tazminatı ile ek ödeme alan personel arasında yıllar itibariyle oluşmuş farklar bulunduğunu ifade ederek, ''Bu farkı bir anda gidermek mümkün değil. Aradaki farkı, en fazla 3-4 yıl içinde giderecek bir çalışma yapıldı. Bütçe imkanları el verirse, yeterli kaynak sağlanabilirse aradaki farkı daha kısa zamanda kapatma imkanımız olacak'' diye konuştu.

TBMM Genel Kurulunda dün görüşülmeye başlanan ve gelecek hafta da ele alınacak olan Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun da aralarında bulunduğu bazı kanunlarda değişiklik öngören tasarıya önergeyle bir madde eklenerek değişiklik yapılacağını anlatan Başesgioğlu, ''Eğer bu önerge kabul görürse ve o kanun Meclisten geçerse ağustos ayı maaşlarına bu ilave ek ödeme zammını yansıtacağız'' dedi.

Başesgioğlu, hangi unvan, meslek grubu ve kuruma ne oranda ek ödeme verileceğinin Bakanlar Kurulunun çıkaracağı kararnameyle belirleneceğini
bildirdi.

''EMNİYET PERSONELİ DİKKATE ALINACAK''
Polislerin bu düzenlemeden yararlanıp yararlanmayacağının sorulması üzerine Başesgioğlu, daha önce emniyet teşkilatına iyileştirme yapılacağının vaat edildiğini söyledi. Başesgioğlu, ''Elbette emniyet teşkilatımızın çalışma şartlarının zorluğu ve diğer hususlar bu
düzenlemede dikkate alınacak'' dedi.Başesgioğlu, bir gazetecinin, ''keneler, en sonunda Meclise geldi'' demesi üzerine, Sağlık ile Tarım ve Köyişleri bakanlıklarının konuya büyük hassasiyet gösterdiklerini söyledi.

''HER YERE GİRİYORLAR''
TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil de gazetecilerin kenelerle ilgili sorularını yanıtladı.''Mecliste kenelere karşı ek tedbir gerekiyor mu?'' sorusu üzerine Pakdil, Mecliste ilaçlama yapıldığını bildirdi. Pakdil, ''Nihayetinde bunlar Allah'ın yarattığı bir yaratık, bir böcek... Kimisi yerden sürünerek, kimisi uçarak gidiyor. Dolayısıyla her tarafa giriyorlar. Buraya da girerler, Deniz Kuvvetlerine de girer, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne de girer, başka yerlere de girer. Dünyanın her yerinde her yere giriyor. Bizim gereken tedbirleri almamız lazım'' diye konuştu.İlaçlama yapıldığını, ancak bir süre sonra kenelerin bir kısmının ilaçlara karşı da bağışıklık kazandığını ifade eden Pakdil, ''Bu, dünyanın her yerinde görülen olaydır. Mühim olan en az zararla atlatmaktır. Ümit ederiz hepimiz inşallah bir kazaya belaya uğramayız'' dedi.

BİYOLOJİK SİLAH ŞÜPHESİ
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy da ''Keneler için biyolojik silah deniyor. Şüpheleniyor musunuz? sorusu üzerine, ''Doğrusu, aklıma her şey geliyor. Bu dünyada olmayacak bir şey yok. Çok tedbirli olmamız lazım. Uyanık olmamız lazım'' diye konuştu.

ensonhaber