Yoğun kar ve tipi nedeniyle yurt genelinde özellikle yüksek kesimlerde birçok yol ulaşıma kapanırken, Ankara çevresindeki bağlantı yollarının trafiğe açık olduğu bildirildi.

Haber32 muhabirinin Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, yurt çapında etkisini gösteren kar ve tipi, birçok noktada karayolu ulaşımında aksamalara neden oluyor.

     Ancak Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerinin olumsuz hava koşullarına karşı mücadelesi sonucu özellikle Başkent civarındaki karayolları ulaşıma açık halde bulunuyor.

     Buna göre, Ankara-İstanbul, Ankara-Kırıkkale, Ankara-Konya, Ankara-Kızılcahamam, Ankara-Beypazarı, Ankara-Polatlı, Ankara-Sivrihisar ve Ankara Çevre Yolunda herhangi bir sorun bulunmuyor.

     Yetkililer, özellikle zincirsiz araçların yolda kalması, makaslaması ve kazalara karışması sonucu bu yollarda zaman zaman tıkanıklar ve aksamalar yaşandığını belirterek, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre sürücülerin, bugün ve yarın kesinlikle zincirsiz yola çıkmamasını öneriyor.
     ''Karla mücadele edilebiliyor ama zincirsiz araçlarla mücadele edilemiyor'' değerlendirmesinde bulunan yetkililer, önlem almayan taşıtların yüzlerce aracın yollarda mahsur kalmasına neden olduğunu ifade ederek, sürücüleri dikkatli olmaya çağırdı.
     Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri, TIR'ların özellikle bugün Ankara ve civarında trafiğe çıkmaması tavsiyesinde bulundu.
    
     -ULAŞIMA KAPALI YOLLAR-
    
     Öte yandan yurdun dört bir yanında etkili olan kar ve tipi nedeniyle özellikle yüksek kesimlerde bazı yollar trafiğe kapandı.
     Kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan yollar şunlar:
     ''Konya-Bozkır ayrımı-Akören, Konya-Karaman ayrımı-Çumra, Konya-Seydişehir ayrımı-Akören, Konya-Seydişehir ayrımı-Bozkır, Konya-Çumra, Başyayla-Ermenek, Hadim-Sarıveliler, Karaman-Ermenek, Kolay-Çakıralan, Alaçam-Kızlan, Bozcalı-Aybastı, Gözeli-Sivrice, Yomra-Özdil-Taşköprü-Yağmurdere, Yomra-Özdil-Taşköprü-Yağmurdere, İkisu-Şiran, İkizdere-İspir (Ovit Dağı mevki), (Borçka-Muratlı ayrımı-Camili, Çaykara-Bayburt (Soğanlı Dağı mevki), Çaykara-Bayburt (Soğanlı Dağı mevki), Şalpazarı-Sisdağı, Araklı-Dağbaşı-Uğrak (Salmankas Dağı mevkii), Araklı-Dağbaşı-Uğrak (Salmankas Dağı mevki), Beşikdüzü-Şalpazarı-İskenderli, Beşikdüzü-İskenderli-Tonya, Van-Çatak ayrımı-Bahçesaray, Yüksekova-Şemdinli-Alan, Yüksekova-Dağlıca, İkizdere-İspir, Erzurum-Çat ayrımı-Konaklı Kayak Merkezi, Kağızman-Tuzluca ayrımı-Cumaçay, Akşar-Gaziler-Karaurgan, Gaziler/Gaziler-Karaurgan ayrımı, Uludağ-Sarıalan, Uludağ-Soğukpınar, İnegöl-Tavşanlı, İnegöl-Domaniç,Suşehri-Refahiye ayrımı-İmranlı, Suşehri-Şerefiye-Zara, Mursal ayrımı-Divriği-Arapkir.''
    
     -''KARA'' TREN YOLUNA DEVAM EDİYOR-
    
     Olumsuz hava koşulları karayollarında ulaşımı olumsuz yönde etkilerken, demiryollarında herhangi bir sorun yaşanmıyor. TCDD Genel Müdürlüğü yetkilileri, kar ve tipi nedeniyle demiryolları ulaşımında yurt genelinde bir sorun yaşanmadığını bildirdi.
     Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) yetkilileri, otobüslerin Ankara'ya varış saatlerinde şu ana kadar bir gecikme olmadığını, AŞTİ'den yola çıkan araçların ise zincir takıp takmadıklarının kontrol edildiğini kaydetti.