Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölücü teröre karşı azim ve kararlılıkla mücadele eden Kara Kuvvetleri'nin, cumhuriyetin temel prensibi olan ''Yurtta Sulh, Cihanda Sulh'' ilkesi doğrultusunda, küresel barışın tesisinde de aktif bir rol üstlendiğini bildirdi.
Başbakan Erdoğan, Kara Kuvvetleri Komutanlığının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Kara Kuvvetleri Komutanlığının üstün disiplini ve yüksek caydırıcılık gücü sayesinde, bölgesinde barış ve istikrarın teminatı olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
''Bölücü teröre karşı azim ve kararlılıkla mücadele eden Kara Kuvvetlerimiz, cumhuriyetimizin temel prensibi olan 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ilkesi doğrultusunda, küresel barışın tesisinde de aktif bir rol üstlenmektedir.
Memnuniyetle görüyorum ki aziz milletimizin takdirine mazhar olan Kara Kuvvetlerimiz, yapıcı ve barışçıl karakteri ile küresel barışa katkı sağladığı bölgelerdeki halkların da güven ve takdirini kazanmaktadır.
Bu vesileyle Kara Kuvvetleri Komutanlığımız bünyesinde görev yapan kahraman askerlerimizi takdir ediyor, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum.
Bu düşüncelerle Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın kuruluş yıl dönümünü kutluyor, size ve şahsınızda tüm mensuplarınıza üstün başarılarınızın devamını diliyorum.''