Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tarih boyunca büyük zaferlere imza atan, kahramanlıklarıyla milletin gururu olan Türk Ordusu'nun, vatan savunmasında ve teröre karşı verilen mücadelede daima üstün bir gayretin içinde olduğunu, görev ve sorumluluklarını büyük bir özveriyle ve kararlılıkla yerine getirdiğini belirtti.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Gül, Kara Kuvvetleri'nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'na bir mesaj gönderdi.
Silahlı kuvvetlerin omurgası olan Kara Kuvvetleri'nin, binlerce yıllık tarihi, donanımı ve harekat kabiliyetiyle dünyanın sayılı orduları arasında olduğunu vurgulayan Gül, şunları kaydetti:
''Tarih boyunca büyük zaferlere imza atan, kahramanlıklarıyla milletimizin gururu olan Türk Ordusu, vatan savunmasında ve teröre karşı verilen mücadelede daima üstün bir gayretin içinde olmuş, görev ve sorumluluklarını büyük bir özveriyle ve kararlılıkla yerine getirmiştir.
Uluslararası görevlerdeki başarılarıyla da dünyanın takdirini toplayan Kara Kuvvetlerimiz, dünya ve bölge barışına değerli katkılarda bulunmakta, yüksek vazife bilinci, caydırıcı niteliği, modernizasyonu, değişen şartlara adaptasyonu ile gücünü her geçen gün artırmaktadır.
Kara Kuvvetlerimiz, sadece vatan savunmasında değil, doğal afetlerde de vatandaşımızın yardımına koşmakta, yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle herkesin sevgisini ve övgüsünü kazanmaktadır.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları vatan yapan kahramanlarımızı ve aziz milletimizin sarsılmaz bütünlüğünün timsali olan şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükran duyuyorum.
Türk Kara Kuvvetleri'nin kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor, size ve şahsınızda Kara Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum.''