Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı'ndan Konya'ya gitmek üzere havalandıktan bir süre sonra radardan kaybolan askeri helikopter bulundu. İçinde 4 kişi olduğu öğrenilen helikopterin enkazına Kocaeli'nin Kartepe ilçesi Maşukiye Serinlik mevkiinde ulaşıldığı bildirildi.

Cengiz Topel Havaalanı'nda bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Hava Üs Komutanlığı'ndan saat 12.00 sıralarında Konya'ya gitmek üzere havalanan Skorsky helikopterle Kartepe ilçesi yakınlarında irtibat kesilmişti.

Olay üzerine bölgeye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ile jandarma, polis, 112 Acil Servis, AFAD ve AKUT ekipleri sevk edildi. Samanlı Dağları'nın en yüksek kesimi olan Kartepe bölgesine ekipler sevk edildi. Kartepe yamacındaki Balaban köyü yakınlarında arama çalışması başlatılmıştı. Arama çalışmaları "Çok büyük ses geldi" diye ihbarda bulunulan Kartepe ilçesi Suadiye beldesi Okçapınar mevkiinde yoğunlaştırılmıştı.

TSK resmi sitesinden kaybolan helikopter ile ilgili açıklama yapmıştı. İşte TSK'nın o açıklaması:

"1. Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığına (Kocaeli) ait bir adet S-70B Sikorsky tipi helikopter, Konya'ya eğitim maksadıyla gitmek üzere, 12 Ekim 2014 günü saat 12.18'de Cengiz Topel Askeri Havaalanından (Kocaeli) havalanmıştır.

2. Söz konusu helikopter ile 12 Ekim 2014 günü saat 12.25'te telsiz irtibatı kesilmiştir.

3. Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait bir CASA uçağı ile dört adet arama kurtarma helikopteri arama faaliyetine havadan iştirak etmekte olup; helikopterin rotası üzerindeki bölgelerde de karadan Jandarma Genel Komutanlığına ait birlikler Vdcasino tarafından arama faaliyeti sürdürülmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."