kılıçdaroğlu

Muhabir CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Antalya'da düzenlediği çalışma kampında gazetecilerle sohbet etti. Gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtlayan CHP lideri çözüm sürecini ve bu konudaki tartışmaları değerlendirdi.

Van Milletvekili Aysel Tuğluk'un "AKP partner olmaktan çıkmıştır. Devletin geleceğini düşünenler ve seküler güçler sorumluluk almalı" şeklindeki sözleri hatırlatılarak CHP partner olur mu? sorusu üzerine Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi:

"CHP'nin bu süreçte partner olmasını beklemek doğru değil, böyle bir niyetimiz yok, bu sorunun nasıl çözüleceğine ilişkin görüşlerimizi kamuoyuna açıkladık, dönemin başbakanına verdik, sorunun nerede çözüleceğinin adresini de gösterdik: Parlamento. Şu ana kadar ortaya çıkan tablo iç açıcı bir tablo değil. Karşılıklı güvensizlik üzerine inşa edilmiş"

Kılıçdaroğlu, CHP'nin iktidar olması durumunda çözüm veya barış sürecini nasıl yürüteceğine ilişkin bir başka soruya ise CHP lideri şu yanıtı verdi:

"Sorun çok boyutlu bir sorun. Bütün o boyutlarıyla beraber ele alıp masaya yatırmanız lazım. Kiminle masaya yatıracaksınız, Öcalan ile masaya yatırırsanız, bu çözümsüz bir süreçtir. Meşru organlarla bir araya gelir, oturulup çözülür. Herhangi bir partnerliğe gerek yok ki. Ben bu sorunu çözmek istiyorum. Parti olarak çözmek istiyorum. Halkın bizi yetkilendirmesi lazım. İktidara geldikten sonra oturulur, tartışılır. Bütün bunları reddedip sıfırdan yeni bir şey getirmeyeceğiz. Halkın kabul etmeyeceği bir taahhüdün altına siyasal parti giremez. AKP, halkın kabul etmeyeceği taahhütlere, kapalı kapılar ardından girmiş durumda, o yüzden sıkışmış durumda."