klıöçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nazım Hikmet Kültür Merkezi ’nde partisinin Ankara “Geleceği birlikte kuruyoruz” konulu bölge toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu hükümete yüklenerek, “Diyorlar ki CHP gelirse ülkeyi iyi yönetemez. Bir şey söyleyeyim bunu doğru söylüyorum. Vallahi de billahi de bunlar gibi yönetemez. Çünkü biz hırsızlık yapmasını bilmeyiz ayıp sayarız. Kul hakkı yemeyiz. Saraylarda yatıp kalkmayız. Herkesin inancına kimliğine saygı gösteririz. Biz bunlar gibi ülkeyi yönetemeyiz zaten” dedi.

Devletin yönetmenin kurallarını sıralayan Kılıçdaroğlu, “Peki biz nasıl yönetiriz? Dünyanın en kolay işi bir devleti yönetmektir. Devlette her şeyin kuralı hukuku vardır. Kamu ihale kurumuna müdahale edip şu ihaleyi objektif yapma bizim yandaş köşede bekliyor. Evde de ayakkabı kutularını sakladı. İhaleyi buna ver. Dersen devleti iyi yönetemezsin. Dersen bütün kanunları çiğneyecek. E düşünüyor, bakan, başbakan götürüyor. E benim günahım ne ben de götüreceğim diyor. O çocuklarının yatak odasında saklıyor. Ben de ayakkabı kutusunda istif edeyim diyor.

Olmaz devlet bilgi, bilim, ahlak ile yönetilir. Ortak aklı egemen kılarak devleti yönetmelisiniz. Benim dediğim doğrudur. Benim dediğim dışında kimse bir şey söylemeyecek derseniz o zaman onun adı diktatörlüktür. Orada halk yok tebaa vardır. Herkes ona itaat edecektir” açıklamasında bulundu.