CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ’nun başı Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Eski Başkan Mehmet Özhaseki ’ye müteveccih esassız ve bühtan meşbu suçlamaları zımnında dertte.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ’nun başı Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Eski Başkan Mehmet Özhaseki ’ye müteveccih esassız ve bühtan meşbu suçlamaları zımnında dertte. Seçimler önceleri bereketli vaatleriyle gündeme mevrut ve bu vaatlerinin deposu sorgulanan Kılıçdaroğlu, kendisi üstüne oluşturulan ödence davasını vermek üzere pınar bulamadı. Yargıtay aracılığıyla tasdikli tazminatı ödemeyen Kılıçdaroğlu icraya verildi ve maaşına haciz konuldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2010 senesinde Meclisteki bütçe görüşmeleri esnasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Dönemin Başkanı Mehmet Özhaseki üstüne yöntemsizlik iddialarında bulunmuş ve elan bilahare bu iddiaların esassız ve iftiradan ibaret bulunduğu ortaya çıkmıştı. İddialar zımnında başlamış olan anket sonuçlandıktan bilahare Mehmet Özhaseki ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi mensupları yabanlık haklarına hakaretten ödence davaları açtı. Bu davaları ele geçiren Mehmet Özhaseki, ödence paraları ile bölüt sucuk dağıtarak şişman gürültülü getirmişti.

Devam fail ödence davalarından biri elan kesinleşti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan, açtığı ödence davasını kazanarak duruşma harcamaları ve faizleriyle gelişigüzel 8 bin 772 TL almaya türe kazandı. Kılıçdaroğlu ’nun avukatlarınca Yargıtay ’a götürülen duruşma sonucu Yargıtay aracılığıyla da onandı. Tüm türel süreçlerinin tamamlanmasının arkası sıra Hüseyin Beyhan ’ın avukatları aracılığıyla Kayseri 2. İcra Müdürlüğü ’ne başvuruldu ve İcra Müdürlüğünce Kılıçdaroğlu ’na ifa tebligatı yapıldı.

Son günlerde intihap vaatleriyle gündeme mevrut ve bu vaatlerinin deposu sorgulanan Kemal Kılıçdaroğlu, 8 bin 772 TL ’lik tazminata pınar bulamadı. Kayseri 2. İcra Müdürlüğü ’nün ifa tebligatına karşın 10 çağ ortamında tazminatı ödemeyen Kılıçdaroğlu üzere yürütme sonucu çıkartıldı. Kayseri 2. İcra Müdürlüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına müzekkere yazarak Kılıçdaroğlu ile alakalı icranın el işi konulmasını ve borcunu ödeyinceye büyüklüğünde maaşından kesilmesini istedi. Müzekkerede şu ifadelere toprak verildi:“Borçlu Kemal Kılıçdaroğlu ’nun borcu bitinceye büyüklüğünde ücret, nema, şişman bağıt farkı ve ikramiyelerinin 1/4 ’ünün; teminatlar bakımından, borçlunun iş akdinin feshi şeklinde suç duyurusu ve bayrılık tazminatının tamamının namus borcu miktarına kafi gelecek kadarına haczine değişmeyen verilmiştir. Borçlunun aylığı üstüne konulmuş apayrı hacizler varsa çizin çizin katılması ve dosya no.ları ile namus borcu miktarının ve ne ahit sona ereceğinin en geç 7 çağ ortamında bildirilmesi dileyiş olunur.”

Maaşına haciz konulmuş olan Kılıçdaroğlu ’nun deposu nereden bulacağı nikbet ediliyor.

Kaynak: IHA