Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan'ın açmış bulunduğu davada 8 bin 772 teklik 40 kuruşluk tazminat ödemeye mahkum edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mebusluk maaşına haciz konulduğu, haciz işleminin namına getirilmesi üzere TBMM'ye müzekkere yazıldığı belirtildi.

Kayseri 2. İcra Müdürlüğünden TBMM Başkanlığı'na 24 Nisan'da gönderilen müzekkerede 'Alacağın tahsili (8 bin 772 teklik 40 kuruş) için borçlunun (Kemal Kılıçdaroğlu) borcu bitinceye büyüklüğünde ücret, nema, şişman bağıt farkı ve ikramiyelerinin 1/4'ünün, teminatlar bakımından, borçlunun iş akdinin feshi biçiminde suç duyurusu ve bayrılık tazminatının tamamının yahut mütekait olması biçiminde ödenecek mütekait ikramiyesinin tamamının namus borcu miktarına kafi gelecek kadarına haczine değişmeyen verilmiştir' ifadelerine arazi verildi.

Müzekkerede şunlar kaydedildi:

'Karar göre bu makalenin tebliğini müteakip; borçlunun almakta bulunduğu brüt ve kesin aylık ücretinin kılgı edilip edilmediği hususunun teyiden 7 devir içre Müdürlüğümüze bildirilmesi, borçlunun maaşından yapılacak tevkifatların geciktirilmeden en geç 7 devir içre gönderilmesinin temini, borçlunun aylığı dair konulmuş apayrı hacizler var ise sıraya katılması ve dosya no'ları ile namus borcu miktarının ve ne ant sona ereceğinin en geç 7 devir bünyesinde bildirilmesi, borçlunun arazi tahrifat istifa, mütekait ve maaşında oluş bulabilecek değişikliklerin en geç 7 devir bünyesinde bildirilmesi, haczin kayıtlarınıza yazılarak kanuncu yükümlülüklerin bilakis akıntı edenler dair 2004 mahdut İcra İflas Kanunun 355, 356 ve 357. maddelerinin uygulanacağının bilinmesi dileyiş olunur.'

Tazminat davalarından birinin sonucunun henüz kesinleştiği tamlanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan açmış bulunduğu ödence davasını kazanarak duruşma harcamaları ve faizleriyle alay malay 8 bin 772 lira almaya doğruluk kazandı. Kılıçdaroğlu'nun avukatlarınca Yargıtaya götürülen duruşma kararı, Yargıtay eliyle da onandı. Tüm türel süreçlerin tamamlanmasının arkası sıra Hüseyin Beyhan'ın avukatları eliyle Kayseri 2. İcra Müdürlüğüne başvuruldu ve İcra Müdürlüğünce Kılıçdaroğlu'na ifa tebligatı yapıldı. Kayseri 2. İcra Müdürlüğünün ifa tebligatına karşın 10 devir içre tazminatı ödemeyen Kılıçdaroğlu üzere yürütme sonucu çıkartıldı.'

Kayseri 2. İcra Müdürlüğünce Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına müzekkere yazılarak, Kılıçdaroğlu meselesi için icranın el işi konulmasının ve borcunu ödeyinceye büyüklüğünde maaşından kesilmesinin istendiği tabir edilen açıklamada, Meclis'e gönderilen müzekkerenin bünyesinde ne bulunduğu dair da hikmet verildi. 

Kaynak: AA