İstanbul Sarıyer'de ve Edirne'nin Keşan ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Alınan bilgiye göre, Sarıyer ve çevresinde öğle saatlerinde başlayan yağış sonucu Kilyos Deresi taştı. Dereden taşan sular, çevredeki bazı ev ve iş yerlerine doldu.

Sel sularının dolduğu evlerde ve su birikintilerinin oluştuğu yollarda mahsur kalanlar, itfaiye araçlarından uzatılan merdivenlerle kurtarıldı. İstanbul Büyükşehir ve Sarıyer belediyelerine bağlı çok sayıda ekip, bölgedeki çalışmalarını sürüdürüyor.

Keşan'da sabah başlayan sağanak, ilçede yaşamı olumsuz etkiledi.Zaman zaman şiddetini artıran sağanak nedeniyle Kemalpaşa Mahallesi'nde 50'ye yakın evin bodrum katı su altında kaldı.

Keşan Belediyesi itfaiye ekipleri, motopomplarla su dolan bodrumları boşaltmaya çalışıyor. 
Bu arada, sağanak nedeniyle şehir içi trafiğinde de aksamalar yaşandı. Yollardaki su birikintileri nedeniyle, trafik durma noktasına kadar geldi.

Sağanak, ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Kadıköy Barajı tesislerinde de etkili oldu. Sağanak nedeniyle tesisi su bastı. Tesislerde inceleme yapmak ve kanal açmak için kepçeyle yola çıkan Keşan Belediyesi Otobüs ve Su İşletmesi Müdürü Ali Toker ile 2 belediye işçisi, kepçenin Şükrüköy'den geçen dere yatağına saplanması üzerine mahsur kaldı.

Toker'in yardım istemesi üzerine Keşan Belediyesi, mahsur kalanları kurtarmak için ekip çıkardı. Bu arada Tekirdağ'ın Malkara ile Edirne'nin Keşan ilçeleri arasındaki Kadıköy Köprüsü'nde aşırı yağıştan dolayı çökme meydana geldi.

KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI
Meteoroloji, bazı bölgelerde beklenen kuvvetli sağanak yağışa karşı yetkilileri ve vatandaşları uyardı. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda şunlar kaydedildi: ''Marmara ve Akdeniz bölgeleri başta olmak üzere, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı (Eskişehir, Ankara, Çankırı, Konya, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Karaman, Aksaray), İç Ege (Afyon, Uşak, Kütahya) ve Muğla ile sabahın ilk saatlerinde İzmir, Aydın, Manisa ve Denizli çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.'' denildi.

Uyarıda, vatandaşların ve yetkililerin ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olmaları istendi.

ANKARA'DA SELE KARŞI ÖNLEMLER
Başkentte sağanak yağış beklentisi ve su baskını ihtimaline karşılık önlemler alındı. İtfaiye personeli fazla mesai yaparken, Ankaray'ın Kolej durağında su baskını ihtimaline karşılık girişlere kum torbaları ile set çekildi.Başkentte beklenen sağanak ile sel ve su baskını olması ihtimaline karşılık, itfaiye ekipleri fazla mesai yapıyor. Olası su baskınlarında kullanılacak motopomplar da belirlenen bölgelerde hazır bekletiliyor.

LAPSEKİ'DE ETKİLİ YAĞIŞ
Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde gece yarısı başlayan ve sabah saatlerine kadar aralıklarla devam eden etkili yağış, hayatı olumsuz etkiliyor. Lapseki Belediyesi yetkilileri, ilçe genelinde etkili olan yağışlar nedeniyle ev ve iş yerini su bastığını ifade ettiler.

Belediyeye 20 ev ve 20 iş yerini su bastığı yönünde ihbar geldiğini ifade eden yetkililer, ekiplerin geceden bu yana çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdiler. Gece boyunca devam eden yağmur, İskele Meydanı'nda bulunan Devlet Hastanesinin zemin katındaki yemekhane ile depo bölümünün su altında kalmasına neden oldu.

AVŞA ADASI'NDA SAĞANAK
Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı Avşa beldesinde (Avşa Adası) etkili sağanak nedeniyle, çok sayıda ev ve iş yerinin alt katlarını su bastı. Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, sabah başlayan etkili yağış nedeniyle belediye binasının yanı sıra çok sayıda ev ve iş yerinin alt katını su bastığını, dere yataklarının taşması nedeniyle tarım alanlarının da sular altında kaldığını söyledi.