Apple, ABD Patent Ofisi'nden kullanım hakkını kazandığını açıkladığı patentiyle Steve Jobs'un fikirlerini yıkmaya hazırlanıyor olabilir. Patent, mobil cihazlarla veya masaüstü bilgisayarla kullanılabilen stylus benzeri bir kalemden bahsediyor.

Ocak 2010'da yapılan patent başvurusuna göre kalem, kullanıcının hareketlerini "üç boyutlu" olarak algılarken bilgisayarla eşitlenebilecek. Apple'ın başvurusunda kalemin yazı yazma sırasında farklı pozisyonları izlediği ve verileri daha sonra göndermek üzere depoladığı veya yazarken bir bilişim cihazına gönderdiği söyleniyor. Başvuruda bilgisayarın herhangi bir konumda olabileceği, kalemle iletişim kurabildiği sürece yazılan metni veya çizilen resimleri gösterebileceği anlatılıyor.

Bağlantı özelliklerine sahip bu tür "akıllı kalemlerin" farklı çeşitlerine piyasada rastlamanız mümkün, ancak Apple'ın kalemlerden bahsettiğini ilk defa görüyoruz. Firmanın daha önce kalemler hakkında pek de iyi konuşmadığı, özellikle Steve Jobs'un 2007'de iPhone'u tanıtırken "kalemi kimse istemiyor" dediği hatırlanıyor.