Günlük hayatta sağlıklı bir şekilde kitap okumaya zaman ayıramadığımız apaçık bir gerçek. Okumak istediklerimizi daha sonra okurum diyerek kitaplığın tozlu raflarına mahkum ediyoruz. Bu biriken kitaplara yenileri de eklenince yük gittikçe ağırlaşıyor ve bir türlü verimli okumalar yapamıyoruz.

Bundan kurtulmak için okumak istediğiniz kitapları belli bir sıraya koyarak kendinize okuma listeleri yapabilirsiniz. Ensonhaber Kitap Sayfası olarak sizler için Türk ve dünya edebiyatından bir seçki sunuyoruz...

1- Franz Kafka (Dönüşüm)

Çek yazar Franz Kafka'nın en önemli eseri olan Dönüşüm, onun adıyla adeta özdeşleşmiştir. Bir sabah yatağından uyandığında dev bir böceğe dönüştüğünü gören Gregor Samsa'nın acıklı hikayesini okuyacaksınız.

Kitaplığınızda Bulunması gereken 8 Kitap2- Gabriel García Márquez (Aşk ve Öbür Cinler)

Güney Amerika Edebiyatının usta kalemi Kolombiyalı Gabriel Garcia'ın bu eserinde bağnazlığın nelere yol açtığını çıplak bir şekilde okura sunuluyor. Bu kitapta, yasaklanan kitaplar, toplum dışına sürüklenenler, bilimden ve sanattan uzak yaşayan insanlar vardır. Aşk ve Öbür Cinler topluma sert bir eleştiridir.

Kitaplığınızda Bulunması gereken 8 Kitap

3- Ngũgĩ wa Thiong ’o (Aradaki Nehir)

Kenyalı yazar Thiong ’o bu romanında kendi halkının ve beyaz adamın arasında geçen çetin mücadeleyi ve dini değerlerin önemli bir etkileyiciliğinin olduğunu bu kitapta akıcı bir dille anlatmış. Usta yazar 2014 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterildi.

Kitaplığınızda Bulunması gereken 8 Kitap

4- Chimamanda Ngozi Adichie (Amerikana)

Kitap, kendi türünde yazılmış romanlardan farklılaşan anlatım biçimi ve konuları ele alış tarzıyla kesinlikle gözden kaçmaması gereken bir roman.

Kitaplığınızda Bulunması gereken 8 Kitap

5- Melih Cevdet Anday (Kalabalığın Şiiri)

Edebiyatımızın usta şairlerinden Anday, Garip akımın öncülerindendir. Bu şiir akımı üzerine yazılan yazıların yer aldığı kitaba göz atmaya değer.

Kitaplığınızda Bulunması gereken 8 Kitap

6- Enis Batur (Basit Bir ses)

Batur kitabına, Italo Calvino ’nun "Kitaplarımdan Birini Nasıl Yazdım" adlı yapıtından bir alıntı ile başlar: "Kitabın içindeki okur, buradaki okur olduğunu iddia etmekte; buradaki kitap, kitabın içindeki kitap olmayı istemekte." Kitabı okuma sürecinde, bu alıntının izleri sürekli karşımıza çıkacaktır.

Kitaplığınızda Bulunması gereken 8 Kitap

7-  Yasmina Khadra (Saldırı)

Akıcı bir dille ve sürükleyici bir hikayeyle yazılmış roman. Tüm dünyayı yakından ilgilendiren bu şiddet sarmalının ufak bir parçasına ışık tutan "Saldırı" romanının 40 dile çevrilmiş olması ve tüm dünyada oldukça fazla okunması tesadüf olmasa gerek.

Kitaplığınızda Bulunması gereken 8 Kitap

8-  Robert Walser (Haydut)

İnsan zihninin, bedeninin ve özgürlüklerinin toplum normlarına göre oluşturulmuş kurallarla sınırlanamayacağı söyleyen yazar, burjuva toplumuna da sert eleştiriler yöneltiyor. Haydut mutlaka okunması gerekenlerden.

Kitaplığınızda Bulunması gereken 8 Kitap

Kitap sayfası için iletişim: [email protected]