Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, halktan aldığı güç ve destekle gerek Türkiye'de gerek dünyanın çeşitli bölgelerinde meydana gelen felaketlerde insanların yardımına koşan Kızılay'ın, Türkiye'nin büyüklüğüne yakışır çalışmalar yürüttüğünü belirtti.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün Kızılay'ın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladığı bildirildi.
Kızılay'ın bir insanlık kurumu olarak üstlendiği görevi, kurulduğu günden bu yana layıkıyla yerine getiren gönüllü bir hizmet ordusu olduğunu ifade eden Gül, mesajında şunları kaydetti:
''Halkımızdan aldığı güç ve destekle gerek ülkemizde gerek dünyanın çeşitli bölgelerinde meydana gelen felaketlerde insanların yardımına koşan Kızılay, ülkemizin büyüklüğüne yakışır çalışmalar yürütmektedir.
Ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşu olarak, büyük bir özveriyle çalışan, hiçbir ayrım yapmaksızın ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay'ın güzel hizmetlerinden gurur duyuyoruz.
Vatandaşlarımızın, kan bağışı ve diğer yardımlarıyla, heyecanla ve gönülden gelen bir istekle çalışmalarını sürdüren Kızılay'ı desteklemeye devam edeceklerine inanıyorum.
Başarılı faaliyetleriyle dünyanın saygın insani yardım kuruluşlarından biri haline gelen Türk Kızılayı'nın kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum.''