Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyeti'nin eskimemiş Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la icra ettiği telefon görüşmesinin detaylarını paylaştı. Sohbet havasında benzeri konuşma bulunduğunu tamlayan Akıncı, mazbatasını aldıktan bilahare Türkiye'ye görüşme gerçekleştireceğini söyledi.

"ERDOĞAN İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüştüğünü anlatım fail Akıncı, laflarını şöyleki tamamladı:

"Sayın Erdoğan, ego çalışkan yayındayken aramıştı. Ben elan konuşmamın sonlarındayken. Telefonla da konuşmak, kutlama kartı eylemek istedi. Hoş yârenlik havasında konuştuk. Bazılarının beklediği kadar yüklülük yaşanmadı. Sayın Erdoğan 'ana tek ahit analığını tezyit eylemek istemez' dedi. Ben de 'çocuklar adam olmak ister' dedim. Böyle yârenlik ettik. Bu çocuğun kıray olma ve kişi ayakları üstünde durmaya gereksinimi var. Bunları gülerek, yârenlik havasında konuştuk. Erdoğan, 'herhalde önceki ziyaretinizi Türkiye'ye yaparsınız' dedi. Ben de 'davet olursa memnuniyetle' dedim. Azerbaycan'a, KKTC'ye nida beklemeden geldiklerini, önceki resmi ziyaretlerini bu devletlere yaptıklarını söyledi. 'Bu geleneği bozmazsın herhalde' dedi. Bozmak sanarak benzeri nesne yok. Mazbatamızı aldıktan bilahare tabiatıyla Türkiye'ye önceki fırsatta ziyaretimizi gerçekleştireceğiz."

MAZBATASINI ALDI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda yüzdelik 60,5 oy alarak KKTC'nin dördüncü cumhur reisi seçilen Mustafa Akıncı, Lefkoşa Adliyesinde, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı tan Öneri'den mazbatasını aldı.
 

Kaynak: HABER7.COM