ö

Kobani ’de IŞİD militanları ile PYD ’nin silahlı kanadı YPG güçleri arasındaki çatışmalar 28 ’inci gününde de devam etti. Dün akşam saatlerinde ABD öncülüğünde oluşturulan koalisyon uçaklarının Kobani ’nin batı kesiminde bombardıman yapmasının ardından IŞİD ile YPG güçleri arasında sabah saatlerine kadar sokak aralarında şiddetli çatışmalar yaşandı. Havanın aydınlanmasının ardından ise Kobani ’de sessizlik hakim olurken, aralıklarla silah sesleri duyuldu. ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları ise Kobani çevresinde keşif uçuşlarını sürdürdü.

Kobani kentine ele geçirmek isteyen IŞİD militanlarının 28 gündür süren saldırısında ilçeyi savunan 550 YPG militanının ise çatışmalarda yaralandığı bildirildi. Betmatik Çatışmalar sırasında yaralanan ve Mürşitpınar Sınır Kapısından geçirilerek Türkiye ’ye getirilen yaralıların Suruç, Şanlıurfa ve çevre illerdeki hastanelerde tedavi edildiği öğrenildi. Bu arada yaralı YPG ’lilerin tedavisi için birçok kentten doktorun Suruç ’a gelerek gönüllü görev yaptığı da öğrenildi.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, IŞİD hedeflerine yeni bir hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda, terör örgütüne ait zırhlı araç ve mevzilerin hedef alındığı kaydedildi.

Kobani'nin doğu kesimindeki bazı mahallerin kontrolünü ele geçiren IŞİD militanlarının, ilçenin batı kısmına havan attığı gözlendi. Sokak çatışmalarının yaşandığı bölgede zaman zaman patlama sesleri duyuluyor.

Öte yandan geçen hafta Kobani ’de çatışmaların yoğunlaşması üzerine aralarında sivillerinde bulunduğu 256 kişi Mürşitpınar Sınır Kapsından Türkiye ’ye geldi. Sınır kapısında güvenlik güçlerince gözaltına alınan 256 kişiden 86 ’sı serbest bırakıldı. Halen Suruç Spor Salonu ’nda tutulan ve Ankara ’dan gelecek özel ekip tarafından sorgulanacağı açıklanan 170 Suriyelinin ise keyfi olarak gözaltında tutulduklarını öne sürerek açlık grevi başlattığı bildirildi.