e

PKK'ya yakınlığı ile bilinen ANF ajansı Kobani'deki son durumu duyurdu. Bölgedeki Kürtler acil çağrı yaparak IŞİD'in tüm gücüyle Kobani'nin can damarı olan Mürşitpınar Sınır Kapısı'na saldırı başlattığını haber verdi. Kobani savaşının 25.'inci gününde 3 cephedeki çatışmalar şiddetlendi. IŞİD tüm gücüyle en kritik cepheye saldırı başlattı. IŞİD tüm ağır silahlarını da bu kapıya çevirmiş durumda. Bölgedeki Kürt kaynaklardan gelen haberlere göre Doğu, Güney ve Batı cephelerinde bugüne kadarki en şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Kobani'nin üçte birini elinde tutan IŞİD sabah saatlerinde 2 mahalleyi daha ele geçirmişti.

Öğle saatlerinde ise Kobani'nin can damarı olan ve kritik öneme sahip olan Mürşitpınar Sınır Kapısı'na IŞİD tarafından büyük bir saldırı başlatıldı. IŞİD'in burayı ele geçirmesi durumunda Kobani'yi tamamen çembere alarak kenti teslim alacağı bildiriliyor.

Kobani ’de devam eden çatışmalarda ölen 2 ’si kadın 10 YPG üyesinin cenazeleri Suruç ve Halfeti ’de toprağa verildi. Güvenlik güçlerinin önlem aldığı cenazelerin defnedilmesi sırasında PKK ve YPG lehine sloganlar atılırken, Suruç ’ta esnaflar kepenk kapattı.

Kobani'deki Kürtler şiddetli saldırı sebebiyle acil çağrı yaptılar ve Mürşitpınar Sınır Kapısı düştüğü taktirde büyük bir katliamın yaşanabileceğini duyurdular. Kürt yetkililerin verdiği bilgilere göre Kobani'nin dışa açılan tek kapısı olan Mürşitpınar düştüğü taktirde binlerce sivil, büyük bir katliam tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Kobani yönetimi sözcüsü Mahmud Beşar, uluslararası kurum ve kuruluşlara insani yardım çağrısında bulundu. Beşar, “Binlerce yurttaş güvenlik nedeniyle her şeylerini bırakarak kent merkezine geldi. Kobani de ambargo ve kuşatma altında olduğu için yaşamsal ihtiyaçlar karşılanamıyor. Bu nedenle sivil halkın yiyecek, içecek, giyecek, ilaç, battaniye vb. yaşamsal gereksinimlere ihtiyacı bulunmaktadır" dedi.