Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Türkiye'nin ekonomisi ve siyasi istikrarı açısından tek parti iktidarının daha iyi olacağını belirterek, erken seçim kararı alınması gerektiğini savundu.

Özgenç, 7 Haziran seçimlerine ilişkin yazılı açıklamasında, sonuçlara göre, AK Parti'nin en yakın rakibine 15 puan fark atmasına karşın tek başına hükümeti kuracak oy oranına ulaşamadığına işaret etti.

TBMM'ye giren diğer partilerin koalisyon için olumlu bir görüş belirtmediği için hükümetin kurulmasının zorlaşacağını ileri süren Özgenç, koalisyon kurulsa dahi geçmişteki tecrübelere bakıldığında uzun soluklu olmayacağını ifade etti.

Özgenç, bu durumun siyasi ve ekonomik belirsizliği artırdığını belirterek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Koalisyon kurulamaması ve hükümetin oluşmaması durumunda erken seçime Türkiye gidebilir. Çünkü daha fazla politik belirsizliğe neden olunmamalı. Zira geçmişte kurulan koalisyonların anlaşmazlık açısından sürekliliği olmamıştır ki, bunun en uzun dönemi bile 3,5 yılı zor tamamlamıştır. Dolayısıyla koalisyonların Türkiye için iyi olmadığı aşikar. Türkiye'nin ekonomisi ve siyasi istikrarı açısından tek parti iktidarının olması iyi olacaktır. Biz KOBİDER olarak diyoruz ki; Başbakan Ahmet Davutoğlu, güvenoyu alacak koalisyon hükümetini kuramayacağına göre erken seçim kararı alınmalı. KOBİDER olarak koalisyon düşüncesine karşıyız."