GEBZE- Orhangazi- İzmir Otoyol Projesi'nin İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü'nde, geçen Mart ayında kopan catwalk (kediyolu) halatlarının yurt dışında yeniden yaptırılan yenilerinin çekimine bu sabahtan itibaren başlandı. Halat çekimi nedeniyle güvenlik için bu sabah saat 08.00'den itibaren İzmit Körfezi'ne gemi giriş- çıkışı durduruldu.

İstanbul- İzmir karayolu yolculuğunu yaklaşık 3.5 saate indirecek olan otoyol projesinin en önemli geçiş noktası olan Körfez Köprüsü'nde, geçen Şubat ayı başında çekilen, üzerine işçi ve mühendislerin çalışacağı Betticket  catwalk (kediyolu) monte edilen batı yönündeki halatlar 21 Mart'ta bağlantı yerindeki parçanın kopması sonucu İzmit Körfezi'ne düşmüştü.

Tek taraftaki hat kopmasına rağmen diğer tarafa da zarar verdiğinden, köprü inşaatını üstelenen firma tüm bağlantı elemanları ve halatları yurt dışında yeniden imal ettirdi. Yenilerinin montajına da bu sabahtan itibaren başlandı.

Bu çalışmalar nedeniyle İzmit Körfezi'ne gemi giriş çıkış trafiği, emniyet açısından bu sabah saat 08.00'dan itibaren durduruldu.

Programda aksama olmadığı takdirde çalışmalar 4 Haziran Perşembe gününe kadar devam edecek ve 08.00- 18.00 saatleri arasında İzmit Körfezi'ne gemi giriş çıkışı yapamamayacak.

Körfez, akşam saat 18.00'den sabah saat 08.00'e kadar ise gemi trafiğine açık olacak.