Kosova'da 1999 yılından bu yana KFOR barış gücü bünyesi altında görevli Türk askeri; sağlıktan, eğitime her alanda Kosova halkının yanında olmaya devam ediyor.

TEKNİK DESTEK

Mehmetçik, Türkiye Cumhuriyeti tarafından yaptırılan ve açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı Anadolu İlköğretim Okulu'na fotokopi makinesi ile teknik destekte bulundu.

TÜRK ASKERİ KOSOVA HALKININ YANINDA

Kosova'nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa'daki Anadolu İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı ve Güney Müşterek Bölgesel Birlik Komutanı Kurmay Albay M. İhsan Tazavar; Mamuşa Belediyesi Başkanı Arif Bütüç ve Anadolu İlköğretim Okulunu Müdürü Milazim Mazrek tarafından karşılandı.

Türk askerinin 1999 yılından bu yana Kosova halkının yanında olduğunun altını çizen Tavazar, Kosova'nın geleceğinin genç nesillerin kaliteli yetişmelerine bağlı olduğunu vurguladı.

Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç de, Mehmetçiğin her zaman Mamuşa halkının yanında olduğunu söyledi.

TÜRKÇE DERS KİTAPLARI İHTİYACI GİDERİLECEK

Mehmetçiğin bağışladığı fotokopi makinesiyle, Türkçe ders kitapları ihtiyacı giderilecek.

Anadolu İlköğretim Okulu Müdürü Milazim Mazrek de, bu yıl Kosova Eğitim Bakanlığı'nın 6 ila 9 sınıf arası öğrencilere kitap dağıtımında bulunmayacağını hatırlatarak, Mehmetçiğin bağışladığı fotokopi makinesiyle ellerinde var olan ders kitaplarını çoğaltıp öğrencilerine dağıtacaklarını söyledi.