LİMAK HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI NİHAT ÖZDEMİR
1.6 milyar dolarlık servetiyle 10'ncu sırada yer alan Özdemir, Limak'ın sitesinde yer alan bir röportajında çocuklarının da mühendis olup Holding bünyesinde çalıştığını söylemiş ve eklemişti:
Ancak onlara kesinlikle patron çocuğu muamelesi yapmadık. Onlar da işe aldığımız diğer mühendisler gibi mesleğe en alt noktalardan başladı. Hâlâ da iyi noktalara gelmiş değiller.
 MNG HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET NAZİF GÜNAL
Nihat Özdemir'le 10'ncu sırayı paylaşan Günal, 2003 ’te sürat motoru ile su kayağı yaparken koltuğunun altından arı sokmuş ve kafa üstü denize düşmüştü. Baygınlık geçiren Günal, aynı gün kendine gelmiş ancak kazadan üç gün sonra tekrar rahatsızlanmıştı.
Hastaneye kaldırılan Günal ’ın yapılan inceleme sonucunda beyin kanaması geçirdiği tespit edilmişti. Günal, 15 gün Ankara Başkent Hastanesi ’nde tedavi görmüştü. en zengin türkler , türkiyenin en zengin isimleri , türk milyarderler
.YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ KURUCU REKTÖRÜ SUAT GÜNSEL
Ormancı bir babanın ve ev hanımı bir annenin oğlu olarak Kıbrıs'ın güney kesiminde doğan Suat Günsel'in 1988'de Lefkoşe'de bir çöplüğe kurduğu Yakın Doğu Üniversitesi, bugün KKTC'nin ilk yerli otomobili "Günsel" üzerinde çalışıyor.
CHOBANİ YOĞURTLARI KURUCUSU VE CEO'SU HAMDİ ULUKAYA
Suat Günsel gibi 1,7 milyar dolarlık servetiyle dokuzuncu sırada yer alan Ulukaya, ABD'de yaşayan Kürt asıllı bir iş adamı. Fırat Nehri kıyısında koyun ve keçi besiciliğiyle geçinen bir ailenin oğlu Ulukaya Ankara'daki üniversite eğitimi sonrası İngilizce öğrenmek için New York'a gitti.
Babasının bir ziyareti sırasında bölgedeki beyaz peyniri beğenmemesi ve oğlunu kendi ürettikleri peyniri ABD'ye ihraç etmesi konusundaki ısrarı sayesinde iş hayatına atıldı. Chobani'den önce kurduğu şirketin adı Euphrates yani Fırat'tı.
AYHAN ŞAHENK VAKFI BAŞKAN VEKİLİ FİLİZ ŞAHENK
Doğuş Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in kız kardeşi Filiz Şahenk'in babası Ayhan Şahenk, kurucusu olduğu Doğuş Grup'a ait, 1974'te Bolu'da kurulan Filiz Makarna'ya kızının adını vermişti.
. LC WAIKIKI CEO'SU MUSTAFA KÜÇÜK
1,9 milyar dolarlık servetiyle Filiz Şahenk'le sekizinci sırayı paylaşan Küçük, 1963 yılında Malatya Doğanşehir ’de köylü bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Kısıtlı eğitim imkanlarına rağmen bulunduğu ilçeden üniversiteyi kazanan iki kişiden biri oldu.
1987 ’de bir apartmanın bodrum katında üç kişiyle işe başladığı ve CEO ’luğuna kadar yükseldiği Tema Tekstil, bugün LC Waikiki, South Blue ve X-Side markalarının sahibi. en zengin türkler , türkiyenin en zengin isimleri , türk milyarderler
 SAMUMED CEO'SU OSMAN KİBAR
2 milyar dolarlık servetiyle Osman Kibar, “Dünyayı değiştirebilecek 30 isim” arasında yer aldığı için geçen yıl Forbes ’a kapak olmuştu. İzmir doğumlu bilim adamı, yaşlanmayı tersine döndürmek için çalışan 12 milyar dolar değerindeki biyoteknoloji şirketi Samumed'in kurucusu ve CEO'su. Kibar aynı zamanda dünya poker şampiyonu.
KOÇ HOLDİNG YÖNETİM KURULU ESKİ BAŞKAN VEKİLİ SUNA KIRAÇ
Vehbi Koç'un dört çocuğundan en küçüğü olan Suna Kıraç, 17 yıldır beyin sapındaki motor hücrelerin kaybı nedeniyle kaslarda erimeye ve solunum yetmezliğine neden olan ALS hastalığı ile boğuşuyor. Suna Kıraç, hastalığının teşhis edildiği dönemde eşi İnan Kıraç ’tan bir söz alır:
İnan bunun sonu makine ama ben makineli bir hayat istemiyorum. Yaşamımı makineye bağlı olarak geçiremem. o gün geldiğinde sana soracaklar makineye bağlayalım mı bağlamayalım mı? Mutlaka hayır demelisin. Ölümü öp yapacaksın. Ancak İnan Kıraç, eşinin gözleri önünde ölmesine razı olmaz. Suna Kıraç ’ı ikna eden ise evlatlık kızı İpek ’in “Anne sana ihtiyacım var. Beni evlat olarak aldığında anne olmaya karar verdin. Kararının arkasında dur” demesi oldu.
 DOĞUŞ HOLDİNG VE GARANTİ BANKASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI FERİT ŞAHENK 
Yüzde 39,9 hissesi İspanyol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A.'ya (BBVA) ait Garanti Bankası'nın YKB'si Şahenk, 2016'da Suudi Kralı'nı geride bırakarak İspanya'da en çok yatırım yapan iş adamı oldu. 2,1 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin altıncı zengini Şahenk, sıkı bir New Age müzik takipçisi.
KOÇ HOLDİNG ONURSAL BAŞKANI RAHMİ KOÇ
2,2 milyar dolarlık servetiyle listenin beşinci sırasında yer alan Rahmi Koç, babası Vehbi Koç gibi disiplini elden hiç bırakmadı. Her sabah 07:00'de kalkmak, öğlen 14:00-15:00 arası uykusunu ihmal etmemek ve 23:30'da yattıktan sonra gece 02:00-03:00 arası idmanları aynı disiplini özel hayatında bile devam ettirdiğini gösteriyor.
Yemeklerde Bach dinlemeyi seven Koç, parmak arası terlikten hoşlanmıyor ve en büyük hayali skydiving yapmak.
RÖNESANS HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERMAN ILICAK
1992'de Rusya'ya Enka İnşaat'ın genç bir mühendisi olarak giden Ilıcak, iki yıl sonra beş kişiyle kurduğu ve boya-tadilat işleriyle başladığı Rönesans'ı Rusya'nın en büyük ikinci yabancı müteahhitlik şirketi yaptı. 2,3 milyar dolarlık servete sahip Ilıcak'ın en büyük lüksü arabasını kendisi kullanırken müzik dinlemek ve arkadaşlarıyla basketbol oynamak.
ENKA İNŞAAT ONURSAL BAŞKANI ŞARIK TARA
Makedonya'dan zengin bir ailenin çocuğuyken 12 yaşında Türkiye'ye göç ettiklerinde çok sıkıntı çektiklerini söyleyen Tara o dönemi şöyle anlatıyor: Annem yanında getirdiği mücevherlerini sattı. Büyükbabamdan kalma, kıymetli bir ipek halı vardı.
Bir gün annem babama, “Çocuklardan kıymetli değil ya, Kapalıçarşı ’da sat” dedi. Tara, lisedeyken 15:30 ’da okulu bittikten sonra 16:00-22:00 arası bir fabrikada çalışıyor, saba 06:00 ’da uyandığında 1-1,5 saat ders çalışıyordu.
KOÇ HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ SEMAHAT ARSEL
İş dünyasının parmakla gösterilen temsilcilerinden Dr. Nusret Arsel ’in babası, 1922 ’de Selanik ’ten Adana ’ya oradan da Ankara ’ya göç etmemiş olsa ve burada Koç Ticaret ’te iş bulmamış olsa, Nusret Arsel ’in yolu Vehbi Koç ’la 10 yaşındayken kesişip kayınpeder-damat ilişkisine kadar uzanamayacaktı. Merhum Arsel ile “Semoşum” dediği Semahat Arsel ile 5 Ocak 1956 ’da Divan Oteli ’nin açıldığı gün Müzeyyen Senar şarkılarıyla evlendi.
FİBA HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI HÜSNÜ ÖZYEĞİN
3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin ikinci kişisi Özyeğin, 6 yaşındayken dedesinin manifaturacı dükkanında çığırtkanlık yaparak iş hayatına başladı. Finanstan eğitime kadar birçok sektörde adı geçen Özyeğin'in en büyük pişmanlığı ise Gima'yı 1996'da satın alması. Çünkü Carrefoursa'ya satıldığı 2005 yılına kadar her yıl zarar etti.
YILDIZ HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI MURAT ÜLKER
Murat Ülker, 3,7 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin ismi. Sanata merakıyla da bilinen Ülker, 2013'te 125 bin dolara satın aldığı, ressam Bedri Baykam'a ait "Boş Çerçeve"yi geçen yıl çok yüksek bir kârla satmıştı.