Közlenmiş sebzelerin kabuklarını ayırmanın pratik yolu

Közlenmiş sebzelerin kabuklarını kolayca soyabilir, zamandan tasarruf edebilirsiniz. 27-08-2017 13:39:39 İpucu

Közlenmiş sebzelerin tadını eminiz herkes seviyordur. Sebzeyi çok daha lezzetli hale getiren közleme işlemi ise biraz özen istiyor. Özellikle kabukları soyma kısmında çok da başarılı değilseniz size bir önerimiz var. Bu yöntemle sebzelerin kabuklarını hızlıca soyabilir, zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz.

Kabukları soymak artık çok kolay

Közlediğiniz sebzeleri derin bir cam tabağa alıp üzerini streç film ile kapatın. Yaklaşık 20 dakika beklettikten sonra buhar ile yumuşayan kabukların kolayca soyulacağını göreceksiniz. Bu yöntemle hem çok fazla vakit kaybetmeyecek hem de soyma işlemi esnasında sebzelerinizin pişen kısımlarını ziyan etmemiş olacaksınız.