Türkiye'de alternatif marketçilik geçtiğimiz 20 yıl boyunca büyük bir aşama kaydetti. Geçmiş döneme oranla büyük alışveriş zincirleri yerine insanlar artık alternatif alışverişler ile tasarruf yapmanın hesabını tutuyor. Makro Market de bu alternatif alışveriş zincirleri arasında önemli bir yere sahip diyebiliriz. Bugün sizlere Makro Aktüel ve Makro Market indirim fırsatları hakkında bilgiler vereceğiz. Makro indirim günlerini ve Makro kataloğuna en kolay yoldan nasıl ulaşabilirsiniz bunun yanıtını sizlere aktaracağız. Dilerseniz şimdi Makro Market'ten ve onun yükselişinden kısa kısa bahsedelim, sonrasında ise Makro aktüel ürünleri ile Makro katalog fırsatlarına değinelim.

80'lerin sonundan sonra artık insanlar alışverişlerini marketlerden hatta marketlerin de büyüğü olan hipermarketlerden yapmaya başladı. Hâl böyle olunca da mahalle bakkalarının günden güne değerini kaybetti ve yerini yeni rakiplerine bıraktı.  İşte Makro Market de tam bu dönemde ortaya çıktı. 1991 yılında Sungör ailesi tarafından kurulan Makro, geçen zaman ile birlikte daha da güçlendi ve bugünkü konumuna ulaştı. Günümüzde 6 ortaklı bir marketler zinciri olarak duran Makro, Ankara merkezli olup alternatif bir yer tutuyor diyebiliriz. Bu alternatif kelimesi ise olumsuz bir şeyler çağrıştırmasın. Nasıl 2000'li yıllardan sonra alternatif market zincirlerine eğilim arttı, işte Makro bunu 90'lı yıllarda başardı. Yarım çeyrek yılı arkasında bırakan Makro Market, makrosepeti ile de müşterilerine online alışveriş imkanı sağlıyor.

Makro'dan ve Makro aktüel ürünlerinden bahsetmişken, Makro'nun rakiplerinden farklarını da saymadan olmaz. Günümüzde, Ankara, İstanbul, Samsun, Kayseri ve daha birçok kentte müdürlükleri bulunuyor. Gittigidiyor anlaşma yapan Makro, farklı bir kanaldan daha müşterilerine ulaşırken her geçen gün farklı mecralarda da boy göstermeye devam ediyor. En uygun fiyat, zengin ve sağlıklı koşullar gibi basit görünen ama perakendecilik sektörünün tam ortasında yer tutan ilkeleriyle bugüne kadar başarılı bir şekilde gelen Makro Market, mağazacılık 'sektöründe zirvede olma' hedefiyle de her geçen gün daha da ileriye gideceğini göstermiş oluyor.

Makro Marketten ve Makro'nun Türkiye'deki konumundan kısa kısa bahsettikten sonra gelelim yazımızın başında da bahsettiğimiz Makro aktüel ürünlerine... Makro, her ay çok sayıda indirim dönemi yapıyor ve bunları kataloglar halinde müşterilerine sunuyor. 'Makronomi 1 TL', 'Makro'da bu hafta' ve 'İndirim yolu' isimleriyle Makro katalogları müşteriler ile buluşurken indirimli ürünleri erkenden öğrenmek ise bu noktada büyük bir önem arz ediyor. Bugün sizlere Makro market ve diğer market ürünlerini günler öncesinden öğrenebileceğiniz bir web sitesini tavsiye edeceğiz. Aktüel Broşür isimli web sitesini takip ederek Makro aktüel ürünlerini ve Makro kataloğuna hızlı bir şekilde ulaşır, indirimli ürünleri kaçırmamış olur ve böylece tasarruflu bir alışveriş yapmış olursunuz. Örnek vermek gerekirse... 1 Mart 2017 Makro Aktüel başlıklı indirim yazısı günler öncesinden bahsettiğimiz web sitesindeki yerini almıştı. Makro market indirimlerini ve diğer marketlerin aktüel ürünlerini kaçırmak istemiyorsanız size verdiğimiz tavsiyeyi deneyin...