kutuphane

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 30 Mart'taki seçimler sonrası belediye başkanlığına seçilen Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı Aliseydi Millioğlu'nun ilk icraatlarından biri ilçedeki kütüphaneyi kapatmak oldu.

Yenişafak'ın haberine göre; Belediye başkanı, Malatya'nın büyükşehir olması ile birlikte kapanan Hasançelebi belediyesine ait Türkiye'de örnek olarak gösterilen kütüphane-internet evini kapatarak CHP teşkilatının emrine verdi.

Belediye tarafından kapatılan kütüphanede, Kültür Bakanlığı ve belde sakinlerinin bağışları ile oluşturulan yaklaşık 4 bin kitap ise kayıplara karıştı. Beldede okula giden ve maddi durumu iyi olmayan çocukların kullanımı için 15 yıl önce hizmete açılan Millioğlu'nun emri ile artık parti merkezi olarak kullanılıyor. Belediyenin kararına vatandaşlardan yoğun tepkiler gelmeye devam ediyor.

''PARTİ MERKEZLERİ RUTUBETLİ DİYE KÜTÜPHANEYİ SEÇTİK''

Tepkiler sonrası CHP ilçe yönetiminden skandal bir açıklama geldi. Parti merkezlerinin rutubetli olduğu gerekçesiyle kütüphane yerinin geçtiklerini açıklayan CHP Hekimhan İlçe Başkanı Kadir Sarıbaş, ''Hasançelebi'de belde binamızın yeri rutubetliydi. Bize uygun değildi. Onun yerini değiştirmek istedik. Belediye Başkanı da bize kütüphaneyi önerdi. Şartlar uygundu oraya geçtik'' diye konuştu.

Kütüphanenin kapatılmasından ziyade yanlış tabela asılmasına vurgu yapan CHP İlçe Başkanı Sarıbaş, 'Tabelayı değiştireceğiz. Belde olarak asılan tabelayı mahalle teşkilatı olarak değiştireceğiz. Çünkü Hasançelebi mahalle statüsüne geçti' şeklinde konuştu. Sarıbaş ayrıca kapattıkları kütüphanenin aktif olmadığını ve kullanılmadığını iddia etti.