Ankara'da birbiri ardına siyasi partiler kuruluyor. Emine Ülker Tarhan ve İdris Bal'ın ardından İdris Naim Şahin de bugün vereceği dilekçeyle resmen başvuruda bulunacak. Seçimlere doğru arayışlar hız kazandığı dönemde gözler, son yerel seçimde CHP'nin Ankara adayı eski ülkücü ve MHP'li Mansur Yavaş'a çevrildi.

İdris Naim Şahin'in kuracağı parti için adı geçen Yavaş bu iddiayı yalanlamıştı. Merak edilenleri Yavaş'a soran Hürriyet yazarı Deniz Gürel, açıklamaları köşesine taşıdı. İşte o yazının ilgili bölümü:

"Mevcut olan, yeni kurulan ve kurulmaya çalışılan partilerin hemen hepsinden teklif var. Mevcut partilerin bugünkü söylemleriyle çok şansı olmadığını düşünüyor. Barajı geçme hedefiyle yola çıkan oluşumların başarılı Aresbet olma şansını düşük buluyor.

Ancak 'yüzde 50 hedefi olan bir oluşumla hareket edeceğini söylüyor. Önümüzdeki günlerde kurduğu Sevdamız Türkiye Platformu'yla toplantılara başlayacak ve durum değerlendirmesi yapacak.

Her ne kadar Yavaş kendisi söylemese de gözlemlerim özetle şöyle: '2015 seçimlerini, sonraki 4 yılda seçim olmaması yüzünden 'tarihi' olarak görüyor. Ülkeyle ilgili genel kaygıları var, iç ve dış politikada Hükümet'i zor günlerin beklediğini öngörüyor. Aklına yatan inandığı bir oluşum olmazsa siyasi hayatını noktalayacak.'

Bilindiği gibi Yavaş, az bir farkla kaybettiği seçimlerin ardından seçim sonuçlarına itiraz etmişti. YSK, sonuçlara yapılan itirazı geri çevirmişti. Ankara Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ile CHP'nin yerel seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı itiraz başvurusunu 30 Mart yerel seçimlerine yönelik yaptığı itirazı reddetmişti. AYM, Yavaş'ın yaptığı bireysel başvuruyu konu bakımından yetersiz bulmuştu."