Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Libya'daki olaylar nedeniyle Türkiye'ye dönen öğrencilerin okullara kayıt ve nakillerinde gerekli kolaylığın sağlanması talimatı verdi.
     MEB İlköğretim Genel Müdürlüğünce valiliklere gönderilen genelgede, Libya'daki olaylar nedeniyle vatandaşların Türkiye'ye döndüğü anımsatıldı. Bu dönüşler sırasında öğrencilerden çoğunluğunun yanlarında öğrenim belgesi getirme imkanı bulamadığına işaret edilen genelgede, ülkeye dönüş yapan öğrencilerin eğitim-öğretimlerinin aksamaması için gerekli tedbirlerin alınması istendi.
     Genelgede, bu durumdaki öğrencilerin Libya'da olaylar normale dönünceye kadar veya Türkiye'de kalmaları durumunda ikametlerine ya da akrabalarının ikametlerine yakın ilköğretim okullarına kayıt ve nakilleri için gerekli kolaylığın sağlanması talimatı verildi.
     Libya'daki Türk okullarının e-okul sistemine kayıtlığı olduğu ifade edilen genelgede, bu okullardan nakillerin alınamaması durumunda konunun MEB'e bildirilmesi, hiçbir belge ibraz edemeyenlerin ise velilerinin de beyanları dikkate alınarak Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin yurtdışındaki öğrencilerle ilgili 21. maddesi kapsamında değerlendirilmesi istendi.
     Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 21. maddesinde, ''Zorunlu öğrenim çağında olup yurt dışında bulunması, tutuklu olması, oturduğu yerde okul bulunmaması ve sağlık durumu nedeniyle hiç okula gitmemiş veya öğrenime ara vermiş çocuklardan özel bir şekilde kendini yetiştirmiş olanların, sınavla tespit edilecek bilgi düzeyine ve yaşlarına göre uygun sınıflara kaydedilmeleri'' öngörülüyor.