Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Meclis'in yeni döneminde milletvekilleri için özel bir kanun çıkarılması gerektiğini belirterek, ''Buradan ayrılan arkadaşımız yine sayın milletvekilidir, sayın bakandır, sayın başkandır. Bunların toplum içerisindeki konumlarını güçlendirmek mecburiyetindeyiz'' dedi.
Arınç, TBMM'nin yeni halkla ilişkiler binasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, kendisi, milletvekilleri ve parlamentoda çalışan herkes için çok sevinçli bir gün olduğunu söyledi.
Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın konuşmasında, halkla ilişkiler binası olmayan dönemlerde milletvekillerinin çektiği sıkıntıları anlattığını anımsatan Arınç, temeli atılan binanın en kısa zamanda bitirilmesi ve yeni dönemde gelecek milletvekillerinin binadan faydalanabilmesi temennisinde bulundu.
Arınç, on-onbeş milletvekiline bir sekreter verildiği dönemlerin yaşandığını belirterek, ''Rahmetli Özal döneminde halkla ilişkiler binamızın yapılması, caminin yapılması, bazı imkanların getirilmesi büyük bir rahatlama sağlamıştı ama milletvekillerimize tahsis edilen odalar, Anadolu tabiriyle söylüyorum, 'nohut oda bakla sofa kıymetindeydi'' diye konuştu.
Yeni halkla ilişkiler binasının projesinin bir yarışma sonucunda belirlendiğini hatırlatan Arınç, bir önceki seçimler öncesinde temeli atılan halkla ilişkiler binasının hizmete devam ettiğini anlattı. Arınç, şöyle devam etti:
''Şimdi 12 Haziran seçimlerine gidiyoruz. Tam 1 ay öncesinde yeni halkla ilişkiler binasının temelini atıyoruz. Hazreti Peygamber'in hadis-i şeriflerinin hepsi çok güzeldir, çok anlamlıdır. Bir kısmını da belki ezbere biliyoruz ama bir tanesinin ne kadar doğru, ne kadar isabetli, ne kadar yerinde olduğunu ben bugün görüyorum. Hazreti Peygamberimiz diyor ki 'kıyametin kopacağını bilsen bile elindeki fidanı dik.' Yani 'zaman sıkıştı, az kaldı, şu oldu, bu oldu' deme. Ne yapacaksan yap, arkadan ne olur, ne biter belli olmaz.
Eğer o haziranda veya sonunda biz bu temeli atabilseydik, 4 sene önce bugün bu dönemde arkadaşlarımız halkla ilişkiler binasında oturuyor olacaktı. Şüphesiz maniler, engeller çıktı, itirazlar oldu. Bunların da farkındayım ama Sayın Şahin'i kutluyorum, seçime 1 ay kala elindeki fidanı dikti. Allah ondan razı olsun.''
Binaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Arınç, TBMM'nin en çok tasarruf eden kurum olduğunu, devlete ve millete yük olmadığını ifade etti. Arınç, ''Ama milletvekillerimizin rahatlıkla gazetesini okuyabileceği, notunu yazabileceği, özel görüşme yapabileceği yerlere ihtiyacı var. Bugün danışmanların oturabileceği yer bile yok, ayakta geziyor zavallılar. Danışmanına bir masa, bir bilgisayar koyabileceği yere ihtiyaç var'' diye konuştu.
''Danıştayın, Anayasa Mahkemesinin, yeni yapılacak olan başka kamu binalarına bakın. Hangisi Meclis'te yapılanlardan daha sade ve mütevazidir?'' sorusunu yönelten Arınç, Türkiye'nin en seçkin bürokratlarının parlamentoda çalıştığını belirtti. Arınç, ''İşlerini, iyi, düzgün yaparlar, memleketini, milletini vatansever duygularla severler. Bizim cari harcamalarımızın dışında başka bir masrafımız yok'' dedi.
Müteahhitlerden binayı en kısa zamanda bitirmelerini isteyen Arınç, ''Hiç olmazsa gelecek milletvekili arkadaşlarımız bu güzel binalarda halkla ilişkileri çok daha sağlıklı yapabilsinler'' ifadesini kullandı.

-''ÖZEL KANUN''-

''Yeni dönemde Meclis Başkanı kim olacak, Allah kime nasip edecekse ilk işi milletvekillerimiz için yeni bir özel kanun çıkartmaktır'' diye konuşan Arınç, milletvekilleri için maaşlarıyla, özlük haklarıyla AB normlarında özel bir kanun çıkartılması gerektiğini vurguladı.
Parlamentonun yüzde 60 belki yüzde 70 oranında yenilendiğine dikkati çeken Arınç, şöyle konuştu:
''Giden milletvekillerimiz var, gelecek olanlar var. Milletvekilliği bir meslek değil statüdür. Buradan ayrılan arkadaşımız yine sayın milletvekilidir, sayın bakandır, sayın başkandır. Bunların toplum içerisindeki konumlarını güçlendirmek mecburiyetindeyiz. Umarım ki yeni meclis başkanımızın ele alıp, deruhte edeceği tek iş milletvekillerimizi yeni özel bir statüye kavuşturmak olmalı, çalışanlarımızın özlük hakları yeniden dikkate alınmalı. Parlamento, buradaki merkeziyle İstanbul'daki milli saraylarıyla en gözde kurumlarımızdan biri olarak yoluna devam etmeli.''
Arınç, yeni halkla ilişkiler binasının çalışmalarına katılan tüm personele teşekkür etti.

-''TEMEL ATILACAĞI HABERİ VERİLDİĞİNDE DOĞRUSU İNANMADIM''-

Eski Meclis Başkanı Köksal Toptan da yaptığı konuşmada, törenin kendisini 1980 öncesine götürdüğünü belirterek, ''O yıllarda milletvekilleri, ana binanını kulislerinin kenarında seçmenle ilişkilerini sürdürmeye, bugün kimsenin kullanmadığı telefon kabinlerinden de aradıkları yerleri bulmaya çalışıyorlardı. 1980 sonrası şimdiki halkla ilişkiler binası açıldığında bizler için sanki dünyanın en önemli şeyi gerçekleşmiş gibi oldu'' dedi.
Zaman içinde halkla ilişkiler binasının yetmediği anlaşılınca Arınç'ın ''çaba ve olağanüstü heyecanıyla'' yeni ve yeterli bir binanın yapımına geçildiğini anlatan Toptan, bu işi süratlendiren Şahin ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığını da kutladı.
Toptan, ''Temel atma töreni yapılacağı haberi verildiğinde doğrusu inanmadım çünkü bu kadar kısa zamanda ihale işlemlerinin yapılması ve bu noktaya gelinebilmiş olması takdire değer bir iştir. Emeği geçen herkese hem teşekkür ediyor hem de kutluyorum'' diye konuştu.