MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''AKP iktidarında en zengini ile en fakiri arasında 8,5 kat fark oluştu. Sizler verdiniz onlar aldı, sizler alın teri döktünüz, onlar yattıkları yerden para kazandı. Sizler tarlada, bağda, bahçede çapa salladınız, kürek tutunuz, onlar hiç çalışmadan son model ciplerle keyiflerini sürdü'' dedi.
Bahçeli, partisince Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Adana'nın 8,5 yıldır zorda ve sıkıntıda olduğunu, dertlerinin dağ gibi yükseldiğini, sorunlarının katlandığını ve çığ gibi üzerlerine düştüğünü söyledi.
Adanalıların işsiz olduğunu, her evde bir işsiz ve yarınsızın olduğunu belirten Bahçeli, ''Adanalı kardeşim yoksuldur, Adanalı kardeşimin kasası sürekli borçlarıyla meşguldür, akşama ne yiyeceğini düşünmektedir, esnafımız siftah edememektedir. Bakan ve başbakan çocukları şirketler kurmakta, holding sahibi olmaktadır, ama benim Adanalı kardeşimin çocukları sofradan aç kalkmaktadır. Bakan ve başbakan çocukları armatör olmuşlardır, Adanalıların çocukları sefalete mahkum hale gelmiştir. Başbakan lale ve sülale devrini yaşamaktadır. Buna karşılık Adanalı kardeşim ayakta kalırsa şükretmektedir'' diye konuştu.
AK Parti ile birlikte eşitsizliğin arttığını iddia eden MHP Genel Başkanı Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
''AKP zenginleriyle yoksul kardeşlerimin arasındaki gelir farklılığı artmıştır. Birileri çok içmekte ve çok tüketmektedir, ama sizler perişanlığı yaşamaktasınız, gelir dağılımındaki adaletsizlik hepinizi çok olumsuz etkiledi. Hepinizin boynunu büktü, AKP iktidarında en zengini ile en fakiri arasında 8,5 kat fark oluştu. Sizler verdiniz onlar aldı, sizler alın teri döktünüz, onlar yattıkları yerden para kazandı. Sizler tarlada, bağda bahçede çapa salladınız kürek tutunuz onlar hiç çalışmadan son model ciplerle keyiflerini sürdü.
Başbakan Erdoğan, vicdanı sızlamadan Türkiye'nin zenginleştiğini iddia ediyor, milli geliri 230 milyar dolardan 740 milyar dolara çıkardıklarını tekrar ediyor. Son 8,5 yılda mili gelir bu kadar arttıysa vatandaşımızın refah ve rahat içinde olması gerekir. Soruyorum size artan milli gelirden pay aldınız mı? Geliriniz arttı mı? Sizde yoksa o zaman artan milli gelir timlerin cebine girdi? Size söyleyeyim Adanalılar, arttığı iddia edilen gelir para tacirlerine hırsızlara, faizcilere ihale mafyasına, AKP hanedanına ve yandaşlarına gitmiştir. Başbakan faiz ve enflasyon farkının da vatandaşın cebine gittiğini iddia ediyor. Sizlerin huzurunda bile yalan söylüyor. Hayat pahalılığınız azaldı mı? Faiz baskısından kurtuldunuz mu? Bankalar, haciz memurları peşinize bırakıyor mu?''

-''ÇUKUROVA'NIN ESKİ NEŞESİ GÖRÜNMÜYOR''-

Devlet Bahçeli, konuşması sırasında vatandaşlara müjde vereceğini ifade ederek, ''MHP iktidarında tüm vatandaşlarımızı faiz yükünden kurtaracağız.'' dedi. ''Bizim dönemimizde herkes çok daha iyi şartlara sahip olacak'' diyen Bahçeli, şöyle devam etti:
''Faizlerin yükselmesi mümkün olamayacak, hatta yavaş yavaş düşmesini sağlayacağız ve borçlarınızın azalmasının kapılarını aralayacağız. Ev almış, araba almış, tüketici kredisi almış kardeşlerim hiç endişe etmesin. Mutlaka haklarını koruyacağız, hiçbirşey kaybetmeyecekler. Hayat pahalılığının önüne mutlaka geçeceğiz. Enflasyonu, yüzde 5'in altına çekeceğiz, fiyat istikrarını temin edeceğiz. Çiftçilerimiz tam anlamıyla perişanlık içindedir. Mazot, ilaç, tohumluk, gübre el yakıyor. Çukurova'nın eski neşesi görünmüyor, bereketin AKP ile birlikte gittiği anlaşılıyor. Çukurovalı çiftçi kardeşim çare arıyor, uzanacak yardım bekliyor. Traktörler ipoteklidir, pamuk tarlaları eski tadında değildir. Tarlalar ekilememektedir. Ekilse de ürünler maliyeti karşılayamamaktadır. Adanalı çiftçi kardeşim bu sıcakta kalmasına tarlasına umutlarını gömmüştür. Onurluca yaşamak için ilgi istemektedir, soruyorum size arpa para ediyor mu buğday para ediyor mu, pamuk eskisi gibi yüzünüzü gülüyor mu? Çiftçi faiz kredisinin düştüğünü iddia eden Başbakan yığılan borçları görmek istemiyor. Başbakana göre çiftçi kardeşlerim gereksiz. Olsa da olur olmasa da olur. Nasıl olsa kendisinin bankalarda trilyonları var, sizin ekmeğiniz olmamış Başbakanın umurunda değildir.
Biz Türk çiftçisinin sorunlarını biliyoruz ve iktidarımızda hepsini çözmek için söz veriyoruz. Tarımda, kentte çiftçinin geliri ve refah seviyesini mutlaka artıracağız. Üretici örgütlerinin güçlendirilmesine, tarımsal işletmelerin rekabet güçlerinin artırılmasına ve pazarlama kanallarının genişlemesine ağırlık vereceğiz. Ülkemiz şartlarına uygun verim ve kalitede tohumluk ve damızlık hayvan yetiştirilmesini gerçekleştireceğiz. Mazottan gübreden ilaçtan tohumdan ÖTV ve KDV'yi almayacağız.''
Bahçeli, kendi işini kurmak isteyen gençlere umut olacaklarını ve onlara destek vereceklerini, köy ve mahalle muhtarlarının aylıklarını asgari ücret tutarına çıkaracaklarını, asgari ücreti 825 liraya yükselteceklerini, 4C'li geçici taşeron firma elemanı sözleşmelilerin hepsini kadroya alacaklarını, sözleşmeli öğretmenlerin sorunlarını kökünden çözerek hepsini kadrolu yapacaklarını kaydetti.
65 yaş üstü maaşı yükselteceklerini söyleyen Bahçeli, ''Burs ve kredi imkanlarını artıracağız. Barınma ve yurt sorunlarını temelden çözeceğiz'' diyerek, şunları kaydetti:
''Hiçbir öğrencimizi açıkta bırakmayacağız. Herkesin kolaylıkla ulaşabileceği ve ücretsiz sağlık hizmetlerini hayata geçireceğiz. Kırsal kesimde mobil hizmet sunacak donanımlı sağlık ekipleri görevlendireceğiz. Hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız. Her yıl, içinde Adanalı kardeşimin de bulunduğu 700 bin işsizimize iş vereceğiz. Muhtaç kardeşlerim üzülmesin, yoksul kardeşim endişe etmesin. Hilal kart projemizle çaresizlikten kıvranan her haneye umut olmak için ses veriyoruz, size söz veriyoruz. Hilal kart, muhtaç kardeşimin can simidi olacaktır. Hilal kart bir harcama kartıdır, kredi kartı değildir. Yani geri ödemesi bulunmamaktadır. Faiz ya da ana para ödemesi yoktur.''
Adanalılardan sandıkta evet mührünü üç hilalin üzerine vurmalarını isteyen Bahçeli, ''Tuzakları, tehditleri, Başbakanın başına geçirerek, Türkiye'yi ayağa kaldırmaya kararlıyız. 2023 yılında lider ülke hedefine ulaştırmak için yeminliyiz. İktidar olmak istiyoruz. MHP'nin tek başına iktidar olmasını ısrarla talep ediyorum. 42 yıl önce, milliyetçi harekete Adana'da gönlünüzü açtınız. Şimdi de iktidar olmamız için yol veriyorsunuz, desteklerinizi esirgemiyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun'' diye konuştu.

-MİTİNGDEN NOTLAR-

Miting öncesi vatandaşlara, üzerinde MHP Adana Milletvekili Adayı Cahit Öztok'un fotoğrafının yer aldığı ''püskevit'' dağıtıldı. Partililer, alan girişinde emniyet yetkililerinin oluşturduğu kontrol noktalarında arandıktan sonra miting alanına alındı. Miting alanında, Atatürk, Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli'nin posterleri ile MHP ve Türk bayrakları yer aldı.
Bu arada, Şanlıurfalı olduğu bildirilen bir grup kadının, mitinge yöresel kıyafetleri ile geldikleri görüldü. Bahçeli, mitingden ayrılışında otomobiline binmeden önce kendisini bekleyenlere gül yaprağı attı.