Mehmet Çetin - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Bu iktidar yakayı kaptırmış. Avrupa Birliği'nin dayatması, PKK'nın talepleri, Amerika Birleşik Devletleri'nin yönlendirmesi bugün ki siyasi iktidarı sarmış, kuşatmış... Bu iktidarla üçüncü dönem olmaz. 'Bu iktidarla yola devam' demek, 'çok yüksek bir vebal taşımak' demektir'' dedi.
Karaman'ın Ermenek ilçesinde partisince düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenen MHP Lideri Bahçeli, 12 Haziran seçimlerinin yol kavşağındaki Türkiye'nin temel tercihlerini yeniden belirleyeceğini söyledi.
Seçimin milletin kader ve karar anı olacağını bu nedenle seçimlerin önemsenmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, seçimlere katılım çağrısı yaparak, ''Özel bir mazeretiniz olmadığı takdirde mutlaka yakınlarınızla birlikte sandığa gidip, aklınızın süzgecinden ve vicdanınızın sesinden ne geliyorsa onu tercih olarak kullanmalısınız. Çünkü bu ülke sizindir ve karar sizin olacaktır. Bu seçimlerin, güvenli ve sağlıklı bir şekilde yapılması da önemlidir. Bu görev de siyasi iktidara düşmektedir'' diye konuştu.
Bahçeli, 9 yıla yakın bir süredir ülkeyi AK Parti'nin yönettiğini 330 ve 341 milletvekiliyle TBMM'de iki dönem tek başına iktidar olabilecek sayısal çoğunlukla 58, 59 ve 60. hükümetleri kurduğunu anımsattı.

-''AKP'YE OY VEREN VATANDAŞTA DA BİR İYİLEŞME YOK''-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim propagandasında ''durmak yok yola devam'' dediğini hatırlatan Bahçeli, şunları söyledi:
''Bu sorunun cevabını önce Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş olan vatandaşlarımızın gözden geçirmesi lazım. Eğer, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidar olduğu günden bugüne kadar geçen süre içerisinde evine aş getirebilecek bir duruma gelmişse, yetişen evlatlarına iş verecek bir konumdaysa, hayat seviyesi yükselmiş, geliri artmış, yeni iş yerlerine sahip olmuş, mutlu ve huzurlu bir kişi ve aile olarak hayatını devam ettiriyorsa yola devam etmek için durmaya gerek yok. Recep Tayyip Erdoğan ile üçüncü dönem iktidarı düşünebilir. Buna söyleyecek sözümüz de olmaz çünkü kararı kendileri verecektir. Üçüncü dönemde iktidarda ne olacaksa onun vebalına da ortak olacaklardır ama gerçek bu değil ise 12 Haziran'da bir karar vereceksiniz. Bunu iyi değerlendirmeniz lazım.''
Bahçeli, ülkede güllük gülistanlık bir tablo çizildiğini belirterek, ''Türkiye'de işsiz yok, açıkta kalan yok, aç olan yok ve hiçbir şekilde yoksullaşan kimse yok zannedersiniz. Acaba Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koymuş olduğu bu tablo mu doğrudur, yoksa Ermenek'teki, Sarıveliler'deki vatandaşlarımızın yaşadığı hayat mı doğrudur? Hangisi daha gerçekçidir? Biz inanıyoruz ki yaşanan hayat doğrudur. Diğeri ise bir aldatma ve kandırmadır. Sayın Başbakan birilerinin durumunun iyi olduğunu görüyor ama kimler? O'na yakın çevre... AKP'ye oy veren vatandaşta da bir iyileşme yok ama AKP'nin seçtiği insanlar, bakanlar, üst bürokratlar, yakınlar, yalakalar, bal ve yağ içerisinde yüzüyorlar. Türkiye'nin gerçeği bu. Bu gerçeği görmek lazım'' dedi.

-''HANİ HER TARAFA HUZUR GELECEKTİ?''-

Devlet Bahçeli, demokratik açılımın, Türkiye'nin bir yıkım projesi olduğunu öne sürerek, şunları kaydetti:
''PKK denen lanet örgütü siyasallaştırmak için şimdi elden gelen ne varsa taviz olarak ortaya koymuşlardır. 2011 yılındayız, önünü alamıyorlar, hani terör duracaktı, hani demokratik açılımla ileri demokrasi ve özgürlük olacaktı, hani her tarafa huzur gelecekti? Şimdi tam tersi. Özellikle son günlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ayaklanma provaları yapılıyor. Türkiye, tehdit ediliyor. 'Tunus'a Mısır'a benzer' diyor. İmralı canisi oradan bağırıyor: 15 Haziran'a kadar bana verdiğiniz sözleri yerine getirmezseniz, Türkiye kıyamete döner diyor. Tehdit ediyor ve bu tavizler karşısında bir adım taviz bir adım terör, bir adım taviz bir adım terörle Türkiye bölünmenin eşiğine geliyor. Bugün Hakkari'de Vali yok, Kaymakam Şemdinli'de Yüksekova'da yok. Diyarbakır, Van'da yok. Kala kala kamu düzenini sağlama görevi polis kardeşlerimizin omuzuna yüklenmiş. Akşam hava alaca karanlık oldu mu, molotofkokteylleri, saldırılar ve polislere yönelik birçok hücumlarla polis kardeşimiz sabaha kadar boğuşup duruyor. Sahip çıkan da yok. Bu böyle devam etmez. Bu tavizci politikayla önünü alamazsın. Bu iktidar yakayı kaptırmış. Avrupa Birliği'nin dayatması, PKK'nın talepleri, Amerika Birleşik Devletleri'nin yönlendirmesi bugün ki siyasi iktidarı sarmış, kuşatmış... Bu iktidarla üçüncü dönem olmaz. Bu iktidarla yola devam demek, çok yüksek bir vebal taşımak demektir.''
Bahçeli, iktidarın işsilikten, yolsuzluktan, yoksulluktan bahsetmediğini ifade ederek, ''Ağızlarının bir tarafında ileri demokrasi, öbür tarafında özgürlük... 'İleri demokrasi' diyorlar, türlü baskılar yapıyorlar, esnafı vergi memurlarına, gençleri talimatlarıyla polislere ezdiriyorlar'' diye konuştu.