MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Özellikle İlahiyat Fakültesinden din adamları, misyonerlik faaliyeti üzerinde çalışmayacak, dinler tarihi üzerinde çalışmayacak da kim çalışacak?'' dedi.
     Bahçeli Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde halka hitap ederken, 12 Haziran seçimlerinin oldukça önemli olduğunu ve herkesin önemli bir mazereti olmaması halinde sandığa giderek, katılımın yüksek tutulmasını istedi.
     Hükümetin her seferinde ileri demokrasi ve özgürlükten söz ettiğini belirten Bahçeli, şöyle konuştu:
     ''İstanbulda üç beş tane başlarını sarmış terörist uşaklar, araba yakıyor, molotof kokteyli atıyor, arabaları ortadan kaldırıyor. Evinizde oturamıyorsunuz, dışarı çıkamıyorsunuz. Karmakarışık bir Türkiye. Ondan sonra Türkiye'de ileri demokrasiden özgürlükten bahsediyorsunuz. Bir bakıyorsunuz İlahiyat Fakültesi 7 değerli öğretim üyesinin evlerine polis baskını yapılıyor, yazdığı kitaplara el konuluyor. Özellikle İlahiyat Fakültesinden din adamları, misyonerlik faaliyeti üzerinde çalışmayacak, dinler tarihi üzerinde çalışmayacak da kim çalışacak? Dinden bahsediyorsunuz, milliyetçilikten bahsediyorsunuz, ondan sonra herkese korku salıyorsunuz. MHP iktidara geldiği zaman bunların hepsini burnunuzdan fitil fitil getirip hesap soracağım. Polise tokat atanların, devletin hazinesini tokatlayanların hesabını soracağım.''
     Daha sonra Çobanlar ilçesine geçen Bahçeli, genç yaşta kanser nedeniyle hayatını kaybeden bir kişinin cenazesi olması nedeniyle buradaki programını iptal etti.
     Gencin ailesine başsağlığı dileyen Bahçeli, vatandaşlara da teşekkür ederek ilçeden ayrıldı.
     Bahçeli, merkeze bağlı Işıklar ve Susuz Beldelerini de ziyaret ederek, Belediye Başkanlarından çalışmalar hakkında bilgi aldı.