MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Dizilerin içerisinde en fazla reyting yapan Recep Tayyip Erdoğan dizisi. Bütün reytingleri sen alıyorsun, ancak millet usandı, her gün seni seyretmekten bıktı'' dedi.
Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde iddaa siteleri halka hitap eden Bahçeli, diğer siyasi partilerle mücadelelerini sürdürürken, tek çıkış yolunun halka ulaşabilmek, onları yerinde ziyaret etmek ve düşüncelerini çok samimi açıklıkla anlatabilmek olduğunu bildirdi.
Bu amaçla 1 Ekim 2010 tarihinde Kars, Ardahan ve Iğdır'dan başlattıkları yurt gezilerinin sürdüğünü belirten Bahçeli, 2011 Milletvekili Genel Seçiminin, millete ve bütün siyasi partilere hayırlı, uğurlu olmasını diledi.
Bahçeli, bu seçimlerin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
''Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı iç ve dış tehditleri dikkate aldığımızda, çözümsüzlüğe terk edilmiş sosyal ve ekonomik sorunlara baktığımızda bu seçimler bir fırsat ve imkan olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizin iktidar değişimi, millet iradesine dayalı olmalı. Millet iradesiyle iktidar değişiminin yolu ise seçimlerdir. Onun için seçimlere önem vermek durumunda olmalıyız ve yüksek bir katılımla seçimleri gerçekleştirmeliyiz. Özel bir mazeretiniz olmadığı takdirde hem ailenizi hem de yakın çevrenizi harekete geçirerek, mutlaka sandığa gitmelisiniz. Sandıkta gönlünüzden geçen siyasi partiyi tercih ederek vatandaşlık ödevinizi yerine getirmelisiniz.
Seçimlerin güvenli ve sağlıklı yapılabilmesi göreviyse siyasi iktidara düşmektedir. Siyasi iktidar bu seçimleri en güvenli bir şekilde, adil ve üzerinde bir toplu iğne ucu kadar leke taşımayan bir şeffaflık içerisinde yaptırmanın gayreti içerisinde olmalıdır. Yüksek katılım, sağlıklı, güvenli bir seçim, millet iradesinin ortaya konulması açısından önemli olmakla beraber seçim sonuçlarının tartışmasız bir hale gelmesi de milletimizin geleceği açısından çok yararlı olacaktır. O bakımdan seçimlere yüksek bir oranda katılmada yarar gördüğümüzü her gittiğimiz yerde ifade ediyoruz.''

-''İKTİDARIN 9 YILLIK UYGULAMALARININ VEBALINI TAŞIMAYA TALİP OLMAYIN''-

Bahçeli, Türkiye'nin sosyal ve ekonomik yönden çok ciddi sorunları bulunduğunu öne sürerek, bunların çözümünün yıllardan beri gösterilen gayretlere rağmen mümkün olmadığını savundu.
Kronik hale gelmiş sorunların mutlaka çözülmesinin, millet ve ülke açısından çok önemli olduğuna işaret eden Bahçeli, şöyle devam etti:
''Bir ülke düşünün ki tek başına bir siyasi iktidarla yönetiliyor. Tek başına siyasi iktidar, yakın tarihte hiç görülmemiş bir sayısal çoğunlukla mecliste bulunuyor ve alabileceği her kararı Meclisten çıkarabilme şansına sahip. Ancak 9 yıllık uygulamaya baktığımızda milletimizin yakalamış olduğu bu tarihi fırsat kaybolmuştur. Adalet ve Kalkınma Partisi, beklenen sonucu verememiş, ülkeyi iyi yönetememiş, seçim beyannamesi ve hükümet programında vaat ettiklerini yerine getirememiştir. Getirdiğini söyleyen arkadaşlarımız olabilir ama iyi değerlendirmekte yarar var. 9 yıl az bir zaman, 330'un üzerinde milletvekili az bir milletvekili değil.
Adalet ve Kalkınma Partisi, 3 Kasım 2002'de yapılan seçimle iktidar oldu mu? Evet. Şimdiki seçimler 12 Haziran 2011'de yapılacak mı? Evet. Öyleyse bu iki tarih arasında başta Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verip bu partiyi iktidar yapan vatandaşlarım olmak üzere 2002 ile 2011 arasındaki durumlarını bir mukayese etsinler. Daha yüksek bir hayat standardına mı kavuştu, gelirlerinde artış mı oldu, çocuklarına iş bulabildi mi, evinde sağlıklı bir beslenmeye imkan tanıyan aş kaynıyor mu, sağlık ve eğitim hizmetleri bütünüyle karşılanabiliyor mu, toplum yönünden huzur içerisinde midir, asayişsizlik ne ölçüdedir, etnik temelli bölücü temelin geldiği boyut nedir? Bütün bunları karşılaştırdığımızda, 'Benim durumun, 2002'ye göre şimdi daha iyi durumdadır' diyorsanız, bugünkü siyasi iktidara üçüncü defa iktidar olma şansını verebilirsiniz. Ancak böyle değilse o zaman yeni bir iktidar arayışını düşünmek durumunda olmalısınız. Bugünkü siyasi iktidarın 9 yıllık uygulamalarının vebalını taşımaya talip olmayın. Özellikle AKP'li vatandaşlarıma sesleniyorum. İyi düşünün, iyi karar verin.''
Ülkenin kronik sorunlarının hepsinde iyileşme olmadan çırağı kalfa, kalfayı usta yapmanın mümkün olmadığını dile getiren Bahçeli, ''Bunların usta olmaya da niyetleri yok. Bunlar üçüncü dönem iktidar olmayı düşünüyor. İki dönemin yolsuzluğunun hesabını mutlaka verecekler. Bundan kurtulmanın bir tek yolu var, üçüncü dönem iktidar olmak, sonra da Cumhurbaşkanlığının hukuki yönden koruması altına girebilmek için Cumhurbaşkanı olmak... Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ne yaparsan yap, nereye gidersen git, ister Türkiye'de kal, ister yurt dışında kal üçüncü defa iktidar olmadığın gün gideceğin bir tek yer var, o da Yüce Divandır'' diye konuştu.

-''İKTİDAR YORULDU, YIPRANDI, TÜKENDİ''-

MHP Genel Başkanı Bahçeli, AK Parti'nin yorgun, yıpranmış ve tükenmiş olduğunu, yapabileceği bir şeyin de kalmadığını iddia etti.
''(Yaptığı ne var?) derseniz, uyguladığı rant ekonomisiyle yakınlarını, yandaşlarını, hanedanlarını ihya etmiştir ama paket politikasıyla da yoksulluğu istismar ederek milyonların oyunu paketlerle kendisine yöneltip iktidarının devamını istemiştir'' diyen Bahçeli, ''9 yıldır sürekli yoksullara yardım paketi göndermeye devam eden iktidarın'', yoksulluğun azaltıldığını savunamayacağını söyledi.
Yoksulluk ortadan kaldırılmışsa paket işinin bitmesi, herkesin iş güç sahibi, bir gelire, bir maaşa bağlı olması gerektiğini savunan Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:
''Türkiye'nin şu an karşı karşıya kaldığı etnik temelli bölücülükten bu iktidar değişmeli. PKK ve yandaşlarının kat ettiği mesafe, Türkiye'yi bölmeye kadar götürecek, bin yıllık kardeşliği çatıştıracak şekilde devam ediyor. Bu ülkede yaşayan her insanımız bir arada ve birlikte yaşama arzusu taşıyor. Bunları etnik temelli, inanç temelli bölmenin, ayrıştırmanın gereği yok. Bu millet, Cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana kaynaşmış, bütünleşmiş, evlilikler yoluyla yeni yeni yuvalar kurulmuş, bir arada yaşamayı arzuluyor. Şimdi bunu 36 etnik köken diye ayırmanın, etnik temelli bölücü faaliyeti siyasallaştırmanın kimseye bir faydası yok ama bugünkü iktidar bunu devam ettiriyor. Kardeş çatışması başlarsa sonu alınmaz, alınamaz. İşsizliği, yoksulluğu, ekonomik sıkıntıları gün gelir giderebilirsiniz, ev bark sahibi olmayanları ev bark sahibi yapabilirsiniz ancak Türkiye'de kardeş kavgası baş gösterdiğinde nesiller geçse de bunun önünü alamazsınız. Geçmişte Irak bunun tek örneğidir. Irak'ı özgürlük ve demokrasi için işgal ettiler. Şimdi çekilmeye çalışıyorlar. Seçimler dahi yapılamıyor, hükümetler dahi kurulamıyor. Türkiye'nin böyle olmasını mı isteyen var acaba?
Bu iktidarı dinlendirmek lazım. Bugün imkanın var, bütün televizyonlar senden bahsediyor. Dizilerin içerisinde en fazla reyting yapan, Recep Tayyip Erdoğan dizisi. Bütün reytingleri sen alıyorsun, ancak millet usandı, her gün seni seyretmekten bıktı. Televizyona çıkar çıkmaz 'yine mi sen' diyorlar, kanalı değiştiriyorlar. Bakıyorlar, diğer kanallarda da o var. En iyisi televizyonu kapatıyorlar.''