Anıl Bağrık - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Seçimlere çok az bir süre kala bazı televizyonlarımızda sözleşmeli ve beslemeli insanlar çıkartılarak, kamuoyu araştırmalarını sonuçlandırmışlar ve Türkiye'de iktidarın kim olacağını belirlemişler ve Pazar gününü sabırla bekleyecekleri yerde, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidarını müjdelemektedirler. Bunlar gerçekten demokrasi edepsizleridir, bunlar terbiyesiz insanlardır. Bunlar millet iradesine saygısız insanlardır'' dedi.
Bahçeli, partisince Hatay'da, Emlakbank Evleri önünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ''Allah nasip ederse yarın sabahleyin erken saatlerden itibaren oy kullanmak üzere sandığa gidileceğini'' hatırlattı.
Antakyalılara, yöresel şiveyle ''Antekeliler'' diye seslenen Bahçeli, yarın yapılacak genel seçimin Türk milletine ve Antakyalılara hayırlı uğurlu olmasını diledi.
12 Haziran seçiminin, bugüne kadar yapılan tüm seçimlerden çok daha önemli ve farklı bir anlamı olduğunu ifade eden Bahçeli, ''Çünkü, yol kavşağına sürüklenmiş bir Türkiye'de millet iradesiyle geleceğimizin belirlenmesi bu seçimde daha açık ve net olarak ortaya konacaktır. Türkiye'nin çok ciddi iç ve dış tehlikelerle karşı karşıya kaldığı, önemli tuzaklarla kuşatıldığı bir ortamda millet olarak seçime gidiyoruz. Onun için sizlerden istirhamım şudur; mutlaka, çok özel bir mazeretiniz yoksa sandığa gitmelisiniz, ailenizi, çevrenizi, akrabalarınızı, çalıştığınız işyerindeki vatandaşlarımızı, köylülerimizi, mutlaka sandığa gitmeye teşvik ediniz ve sandığa gittiğiniz vakit aklınızın süzgecinden, vicdanınızın sesinden hareketle millet olarak iradenizi ortaya koyunuz. Çünkü, bu ülke sizindir, karar da sizin olmalıdır'' diye konuştu.
''Son günlerde özellikle seçimlere çok az bir süre kala bazı televizyonlarımızda sözleşmeli ve beslemeli insanlar çıkartılarak, kamuoyu araştırmalarını sonuçlandırmışlar ve Türkiye'de iktidarın kim olacağını belirlemişler ve Pazar gününü sabırla bekleyecekleri yerde, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidarını müjdelemektedirler'' diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bunlar gerçekten demokrasi edepsizleridir, bunlar terbiyesiz insanlardır. Bunlar millet iradesine saygısız insanlardır. Üç kişi bir araya geleceksiniz, nereden beslendiğiniz meçhul, Türkiye'yi yönlendireceksiniz ve iktidarı tekrar seçim ortaya koyacakken bu sonucu şimdiden kesinleştirip vatandaşa duyuracaksınız. Öyleyse bu pazar gününü niye bekliyoruz? 30 dereceyi bulmuş bu sıcakta bu millet neden açık hava toplantısı yapıyor? O sebepten dolayı aziz vatandaşlarım, en azından millet iradesi olarak kendinize, şahsiyetinize, kimliğinize ve tercihinize saygı duyun ve sandığa gittiğinizde ders veriniz.
Soruyorlar sayın Başbakan'a, bu sonuçlar üzerinde yorum yaparken diyorlar ki, 'balkon konuşmanızda nelere değineceksiniz?' Sayın Başbakan da karşısındaki bülbüllere bakıyor o da kendi kendini şartlıyor, 'şunlara şunlara değineceğim' diyor, sanki seçimi kazanmış balkona çıkmış ve bir de balkon konuşması yapma alışkanlığı kazanmış ve 'şunları şunları söyleyeceğim' diyor. Sayın Başbakan, Türk siyasi hayatında bu aziz millet seni alandan çıkartıp balkona koyacak, artık oradan seyredeceksin.''
Bundan dolayı bu seçimlerin önemli olduğunu dile getiren Bahçeli, ''Seçim üzerinde millet iradesine gem vurarak, ambargo altına alarak, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne üçüncü defa mahkum ve mecbur bırakmaya yönelik her türlü rezaletin, her türlü ahlaksızlığın, her türlü siyasi etik dışı davranışın ve her türlü yalanın, iftiranın olduğu bir dönemde bu seçimlere gidiyorsunuz. Öyleyse bu seçimlerde bir milli tavır ortaya koymalısınız. Sayın Başbakan alışmış, 'durmak yok, yola devam' diyor, şimdi başta Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş vatandaşlarımız olarak, 'durmak yok, yola devam' yerine, 'artık yeter, senden bıktık usandık git başımızdan' demeniz lazım'' diye konuştu.

-''ADALET VE KALKINMA PARTİSİ YORULDU''-

Yaklaşık dokuz yıl ülkeyi yöneten AK Parti'nin yorulduğunu öne süren Bahçeli, ''Yorulmuştur, tükenmiştir ve üçüncü dönemi için yapacağı hiçbir şey kalmamıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi, dokuz yılı, kaybolan yıllar olarak tarihe geçirmiştir. Bu dönem içerisinde çok da büyük hatalar işlemişlerdir, yanlış politikalar takip etmişlerdir. Her şeyden önce milletimizin ağız tadını kaçırmışlar, huzuru, barışı tamamen zedelemişler ve milletimiz geleceğiyle ilgili endişe duyar bir hale gelmiştir'' dedi.
Türkiye'de bin yıllık kardeşliğin sorgulanır hale geldiğini iddia eden Bahçeli, ''Öte yandan üniter yapı, milli devlet anlayışı büyük bir tahribat altına alınmış ve bugünkü siyasi iktidar Türkiye'yi bir yol ayrımına sürüklemiştir. İşte 12 Haziran'da buna 'dur' diyeceksiniz ve yeni bir yolu, yeni bir iktidarı Allah'ın izniyle 12 Haziran'da ortaya çıkaracaksınız'' diye konuştu.
Sıcak havada vatandaşların fazla vakitlerini almak istemediğini belirten Bahçeli, ''Ama birkaç önemli konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Sayın Başbakan bu ülkeyi, etnik temelde ve inanç temelinde bölünmeye ve ayrışmaya götürmektedir. Bu tehlikelidir. Bu iktidarın iki dönemde yapmış olduğu bu büyük tahribatın üçüncü dönemi olmamalıdır, iktidarın üçüncü dönemi olmamalıdır. Onun için bu seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi tasfiye edilmeli ve Türk siyasi hayatından çıkarılmalıdır'' dedi.
AK Parti'lilere de seslenen Bahçeli, şunları söyledi:
''Bu seçimde en önemli görev, bu iktidara iki dönem oy vermiş olan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin mensubu aziz kardeşlerime düşüyor. Onlara sesleniyorum, dolayısıyla sizlere de sesleniyorum. Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren vatandaşlarım, AKP'ye sorunuz; 'dokuz yılda bizi nereye götürüyorsunuz? Üçüncü dönemi niye bu kadar ısrarlı istiyorsunuz? Kime ne söz verdiniz? Bu sözü yerine getirmek için hangi mecburiyet altında kaldınız? Ülkemiz şu an tehlikeli gidişatta, bu vebala ortak olmuyoruz, dur diyoruz' demeli ve iktidardan uzaklaştırmalısınız.''
Bahçeli, ''Başbakan'ın ne yapacağını şaşırmış, nerede ne konuşacağını bilmez hale geldiğini'' ifade ederek, şöyle dedi:
''Başbakan, saldırgan ve iftira dolu bir üsluba, argo kavramlarla vatandaşı azarlamaya yönelik bir davranış içine girmiş. Sabahtan akşama kadar TV'lerde konuşuyor ama sizin karşı karşıya kaldığınız sıkıntılardan hiç bahsetmiyor. Yeni bir usul belirlemiş olmayan, hayali projelerle milleti aldatıyor, milletimizle dalga geçiyor. Afişleri görüyorsunuz, her yerde temel meseleleri çözmeden, dokuz yılı harcayarak hiçbir şey yapmadan şimdi büyükşehirler vaadiyle şehirlerimizi çok daha modern hale getirebileceği yalanlarıyla dolanlarıyla vatandaşı aldatıyor. Yeni imar alanları açıp kendi yandaşlarını besleme, yeni yeni inşaatlar yaptırıp kendi müteahhitlerini zenginleştirmek gibi bir hesabın içine girdiğini görüyoruz. O sebepten dolayı bu sayın Başbakan'dan millet olarak yüce divanda hesap sorulma zamanı geldiği düşüncesindeyiz.''