MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Başbakan Erdoğan, İzmir'den sana sesleniyorum, Eğer tekrar bir iktidar şansın olursa İmralı canisini serbest bırakacak mısın? Sana oynayacağın yeni senaryo metnini veren küresel destekçilerine böyle bir söz verdin mi?'' dedi.
Bahçeli, partisince Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitingde, İzmir'den yükselen milli şuurun Anadolu'nun her köşesinde yankı bulacağını, bu ruhun Malazgirt, Çanakkale, Dumlupınar, Misak-ı Milli, 19 Mayıs, 9 Eylül ruhu olduğunu belirtti.
Seçime çok az süre kaldığını, Türkiye'nin bu seçimlerde demokrasi sınavından geçeceğini kaydeden Bahçeli, ''Nasıl bir Türkiye'de yaşayacağınızı sizler belirleyeceksiniz. Bu itibarla sandığa sahip çıkın. Türkiye'nin daha fazla dayanacak gücü kalmamıştır. AKP'nin pisliklerini temizlemek, viraneye çevirdiği toplum ve devlet hayatını tedavi etmek için çaba sarf etmek gerekir'' diye konuştu.
Bahçeli, Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma ''dur'' demek gerektiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Türkiye, AKP'nin dokuzuncu yılına giren yıkım döneminin, her alanındaki tahribatın ağırlaştığı, aziz milletimizin çok ağır ekonomik ve sosyal sorunların altında ezildiği, karanlığın egemen olduğu bir bunalım ortamında genel seçime gidiyor. Türkiye'yi yangın yerine çeviren, güvenlikten dış politikaya, milli birlikten sosyal birliğe her alanda Türkiye'ye çok ağır sorun ve krizler yaşatan bu şaibeli yönetimden seçim sandığı yoluyla kurtulmaya sadece 5 gün kalmıştır. Varlığımızı ve geleceğimizi tehdit eden kör karanlık bir uçurumun kenarına sürüklenmek istenen Türkiye bugün tarihi bir kavşak noktasına gelmiştir. 12 Haziran 2011 seçimleri bu bakımdan cumhuriyet tarihinin en hayati seçimi olacaktır.''

-''TARİHİ BİR SEÇİM''-

Vatandaşların 5 gün sonra vicdanı ile baş başa kalacağını, kanunsuzlukla, adalet ve yoksullukla, onurlu bir yaşam arasında seçim yapacağını söyleyen Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Türkiye 9 yıla yakın bir süredir ahlaki, hukuki ve vicdani ölçü ve kayıt tanımayan, ilkesi ve iradesi, Türkiye heyecanı olmayan, Türkiye'nin gerçek gündeminden kopmuş, Türk milletinin sıkıntılarına sırtını dönmüş, yolsuzluk batağına saplanmış, dokunulmazlık zırhının arkasına saklanmış, cepheleşmeden medet uman etnik bölücülerin taleplerine sahip çıkan, şahsi ikbal ve hesapları peşinde koşan, ehliyetsiz, kifayetsiz iktidar tarafından yönetilmektedir.
Başbakanının siyasi sicili lekelidir. AKP yönetiminin icraat bilançosu karanlık bir yıkım bilançosudur. Cepheleşme, kamplaşma ve sosyal gerginliktir. Yolsuzluk, soygun ve talandır. Milli değerlerin aşağılanmasıdır. Etnik temelde ayrışma ve çatışma ve bölünmedir. Dış politikada teslimiyet, güvenlikte zafiyettir. Başbakan Erdoğan ve AKP'nin yalandan oluşan siyasi sermayesi artık tükenmiştir.''
Bahçeli, ''AKP iktidarı döneminin yolsuzluk, yıkım, yozlaşma ve yağma dönemi olarak siyasi tarihin karanlık sayfalarında yerini aldığını, komplo tezgah ve ayrışma dönemi olarak hatırlanacağını'' savunarak, şöyle devam etti:
''Bu gerçeklerin farkında olan Başbakan Erdoğan, AKP'nin topyekun yıkım döneminin faturasını üstünden atmak için çaresizce çırpınmaktır. 1001 surat siyasetçi olarak sahneye çıkan Başbakan, bu amaçla sürekli sahte gündem yaratmak peşinde koşmakta, sanal malzemeler üretmekte, yalan ve riyadan medet ummakta. Hukuk ve kanun dışı yol ve yönteme başvurmaktan çekinmemektedir. Hezeyandan hezeyana koşan Başbakan seçim ortamını germekte, darbe edebiyatı ile sahte demokrasi kahramanlığı yapmakta, kendisini acındırmaktadır.''

-''AKP İLE GEÇEN YILLARIN FATURASI AĞIR OLDU''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sürecinde devletin bütün imkanlarını siyasi amaçlarla sonuna kadar kullandığını iddia eden Bahçeli, şunları kaydetti:
''Hepiniz yaşadınız ve şahitsiniz AKP ile geçen yılların faturası ağır oldu. Milletimizin her ferdi tahribattan payını aldı. İmralı'da yatan terörist başı ile müzakere yapıldı. İmralı canisinin 12 Haziran'dan sonra serbest kalacağı iddiaları gündeme oturdu. Başbakan Erdoğan, İzmir'den sana sesleniyorum, eğer tekrar bir iktidar şansın olursa İmralı canisini serbest bırakacak mısın? Sana oynayacağın senaryo metnini veren küresel destekçilerine böyle bir söz verdin mi? Bunu açıkla, şerefin, haysiyetin varsa bu sorulara cevap ver. Kimlerle pazarlıklar yaptığını hangi vaatleri verdiğini anlat. Türk Devletini kimlere peşkeş çektiğini, itibarını nasıl ayaklar altına aldığını itiraf et. Yeni anayasa ile ilgili kimlere ne umutlar verdiğini söyle. Başbakan Erdoğan karanlık hesaplarını kapatmak maksadıyla sürekli MHP'ye iftira atmaktadır. Çünkü bizden korkmaktadır. Bizden çekinmektedir. Güçlenmemizi hazmedememektedir.''