MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimin milletin geleceğinin belirlenmesinde yeni bir yol kavşağı olacağını belirterek, ''Bu kavşakta ortaya koyacağınız temel tercihler, milletimin kaderini belirleyecek ve dolayısıyla milli iradenin de önemli bir karar anı olacaktır'' dedi.
Bahçeli, partisinin Nevşehir mitinginde yaptığı konuşmada, genel seçimin 9 yıla yakın bir süredir iktidarda bulunan AK Parti'nin ülkeyi teslimiyetçi politika, tavizci yaklaşımları, ekonomide sat-kurtulcu, milli meselelerde ver-kurtulcu bakışlarıyla iç ve dış tehlike ve tehditlerle karşı kaşıya bıraktığı bir dönemde yapıldığını öne sürdü.
''Bu seçimlere, demokrasi içerisinde siyasi iktidarlarını korumak için her türlü gaflete, hatta ve hatta ihanete varan bir çok uygulamalarla gidilmektedir. Dolayısıyla bu seçimler, milletimizin geleceğinin belirlenmesinde yeni bir yol kavşağı olacaktır'' diyen Bahçeli, ortaya konulacak tercihlerin milletin kaderini belirleyeceğini söyledi. Bahçeli, hangi partiden olursa olsun vatandaşların seçimleri önemsemesi ve yüksek bir katılımla gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.
Bahçeli, seçim sonucunda ortaya çıkacak olan millet iradesinin, yüksek katılımla gerçekleştiği takdirde, herkesin tartışmasız kabul edeceğini ve buna saygı duyma mecburiyetinde bulunacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:
''AK Parti, 2002-2007 seçimlerinde 330 ile 341 arasında değişen milletvekilliği sayısıyla tek başına iktidar olmuş ve 58-59-60. hükümetleri kurmuştur. Yakın siyasi tarihimizde özellikle koalisyonlarla yönetilen 90'lı yılların sonunda tek başına iktidar özlemi, millet iradesinin yeni kurulmuş bir siyasi partiye aniden yönelmesiyle gerçekleşmiş ve bugünkü siyasi iktidar hiç bir partiye nasip olmayan bir sayısal çoğunlukla tek başına iktidar olmuştur. Tek başına iktidar olan AK Parti, millete ne sözü vermişse hepsini sonuçlandıracak bir millet desteği almıştır. Ama, geçen 9 yıllık süre içinde bu imkan, millet lehine değerlendirilmiş midir? İşte 12 Haziran seçimlerinde bu tercihi, bu muhasebeyi siz yapacaksınız.
Şöyle bir yol izlemek mümkün olabilir mi diye düşünüyorum. AK Parti'yi her iki dönemde oy veren, mahalli idareler seçimlerinde de yalnız bırakmayan AK Parti mensubu ve vatandaşların 2002 yılı ile 2011 yılını millet adına değerlendirdiğinde eğer 2002 yılında olmayan ekonomik sosyal değerlere 2011 yılında sahip oluyorlarsa, yani evladına iş bulmuşsa, evinde aş kaynıyorsa, gelir seviyesi artmışsa, hayat standardı yükselmişse ve Türkiye'yi terörden arınmış, huzur ve mutlu bir topluluk ve ülke olarak görüyorsa o zaman söyleyecek söz kalmaz. Sayın Başbakan'ın (durmak yok, yola devam) düşüncesini paylaşarak, onu tekrar üçüncü dönem iktidara getirebilirsiniz. Bu tercihe yine millet olarak karar vermişseniz ülke sizin, karar sizin, kimsenin diyeceği bir şey yoktur. Ama, bu gerçek böyle değilse, yani 2002 yılında namerde muhtaç olmayan insanlar 2011 yılına doğru gelirken gittikçe yoksullaşmışlarsa, evlatlarından en az bir kişisine hala iş bulamıyorsa, geçim darlığı içerisindeyse, gelir dağılımındaki adaletsizlikle kendisine düşen payın azaldığını görüyorsa ve toplumda huzur, güven, asayiş kalmamışsa o zaman bir kararı 12 Haziran'da vermek durumunda olacaksın. Öyleyse bu karar ne olabilmeli? (Sayın Başbakan yeter artık Abbas yolcu) demelisiniz ve bugünkü siyasi iktidardan kurtulma zamanının geldiğine işaret vermelisiniz. Bugün için gerçekte budur.''

-''ÜLKEYİ TOZ PEMBE GÖSTERİYOR''-

Bahçeli, ''Şimdi bir an yine hep beraber düşünelim, sabah 06.30'dan gece 24.00'e kadar Sayın Başbakan yandaş veya zorla yandaş hale getirdiği televizyonlarda sürekli konuşuyor. Bazı sözde aydınlarla, bazı yandaş gazetecilerle bir araya geliyor, önceden hazırlanmış bir senaryo üzerinde sözde söyleşi yapıyorlar. Sayın Başbakan'ı öyle bir anlatıma zorluyorlar ki, Sayın Başbakan'ın aradığı da budur'' dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın farklı bir Türkiye tablosu çizdiğini savunan Bahçeli, ''Bu tablo herkesin mutluluk ve huzur içinde olduğu bir tablo, Sanki 9 yıl içerisinde, 87 yıldan bu yana ülkeyi yönetenler, AK Parti iktidar oluncaya kadar hiç bir şey yapmamış. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sihirli eli değer değmez 87 yıldaki bugün ulaşılan Türkiye, sanki o gün gerçekleşmiş gibi milleti aldatan, kandıran söylemlerle toz pembe, güllük gülistanlık göstermektedirler. Şimdi Sayın Başbakan'ın bu tablosu mu doğrudur, yoksa şu meydanı şereflendiren aziz Nevşehirlilerin yaşadığı gerçek hayat mı doğrudur?'' diye konuştu.