MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Özellikle AKP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum,onlara güveniyorum ve büyük bir sorumluluğun altında olduklarını düşünüyorum. AKP'yi uyarın, hatalı olduğunu ülkemizi kötü yönettiğini demokratik yollardan gösterin. Sandıkta mesajını iletin, Recep Tayyip Erdoğan'ı biraz dinlendirin'' dedi.
Bahçeli, partisince Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, sözlerine ''Aziz Adanalı hemşehrilerim, muhteşem vatandaşlarım, değerli dava arkadaşlarım, başı Toroslar kadar dik, gönlü Çukurova kadar geniş sevgisi Akdeniz kadar derin olan Adanalı hemşehrilerimle buluşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum'' diyerek başladı.
Adana'nın bugün asaletini bir kez daha gösterdiğini belirten Bahçeli, ''Dik duruşuyla, eğilmez başıyla ve bükülmez bileği ile bir kez daha ayağa kalkıyor. Adana dün olduğu gibi bugün de milliyetçi harekete kucağını açıyor ve 12 Haziranda iktidar vizesini vermek için harekete geçiyor. Ses ver Adana, milliyetçi harekete omuz ver Adana. Tutuşturduğun meşalenle önümüzü aydınlat Adana, sesime kulak ver Adanalı gardaşım'' diye konuştu.
Bahçeli, önümüzdeki pazar günü yapılacak milletvekilliği genel seçiminin ülkemize, milletimize, demokrasimize, tüm siyasi partilere ve Adanalılara hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, şunları kaydetti:
''Aziz vatandaşlarım, Türkiye için tarihi karar anına yalnızca üç gün kalmıştır. Türk milleti için kader anı artık ufukta belirmiştir. 12 Haziranda, milli irade bir kez daha tecelli edecektir. İnanıyorum ki aziz milletimiz, kendi geleceği hakkında en isabetli tercihi yapacak ve iktidar mührünü 4 yıllığına tasvip ettiği siyasi partiye teslim edecektir. Seçimin, tartışmadan, çatışmadan, şaibeden ve gerginlikten uzak bir şekilde geçmesi en büyük dileğimdir. Önümüzdeki demokrasi imtihanında vatandaşlarımızın seçme hakkını en iyi şekilde kullanacaklarını düşünüyorum. Milletimizin ferasetine, Adanalı kardeşimin sağduyusuna güveniyorum. Türkiye'nin içine düştüğü kötü süreçten çıkması ve kendine gelmesi için her vatandaşımızın sandığa gitmesi zorunlu bir hal almıştır.
Adanalı kardeşimin şuurlu ve bilinçli mücadelesi Türkiye'nin aradığı huzuru getirecektir. Mutlaka sandığa gidin, sandıkta oynanabilecek oyunlara dikkat edin ve sahip çıkın. Özellikle AKP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum; onlara güveniyorum ve büyük bir sorumluluğun altında olduklarını düşünüyorum. AKP'yi uyarın, hatalı olduğunu ülkemizi kötü yönettiğini demokratik yollardan gösterin. Sandıkta mesajınızı iletin, Recep Tayyip Erdoğan'ı biraz dinlendirin.
Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin bölünmesinin kapısını aralayacak olan yeni Anayasa projesinin önüne geçin. Çok düşük ihtimal de olsa AKP ile geçecek üçüncü dört yılın büyük sorunlar doğuracağına inanın. İktidara ders verin arkasına baka baka gitmesini sağlayın.''
Bahçeli, Adanalılardan Ak Parti'nin bir kez daha iktidar olmasına fırsat ve imkan vermemelerini isteyerek, şöyle devam etti:
''Cepheleşmeleri teşvik eden bu zihniyete Adana'nın şamarını kararlılıkla indirin. Çünkü, AKP ile geçen yılların bilançosu çok ağır olmuştur. Vereceği ve yapacağı bir şey kalmamıştır. AKP yorgundur, AKP tükenmiştir, AKP bitkindir, AKP tehlikelidir, heyecanını ve dermanını kaybetmiştir, hedeflerini ve ilkelerini yitirmiştir. Türkiye, kepenklerini indirmeden bu iktidarın defterini dürmek lazımdır.
Türkiye, teslim bayrağını çekmeden AKP'nin fişi çekilmelidir. İktidarın Türk milletini ayırmadan, etnik kimlikler arasında pay etmeden sandıkta görevden alınması gerekmektedir. Erdoğan'ın sinirleri ve sabırları zorlayan üslubundan kurtulmanın tam zamanıdır. Bu şahsın kibirinin, aşırı böbürlenmesinin karşılığı mutlaka verilmelidir. Uykusuzluğunun, ufuksuzluğunun, sanal ve temelsiz çılgın projelerle milletimizi kandırmaya çalışmasının bedelini kesinlikle ödemelidir. Geride kalan yılların acı ve vahim olayları eminim ki hepinizin gözünün önündedir. 9 yıla yaklaşan iktidar yıllarının talihsizliklerini bizzat sizler yaşadınız. AKP'nin neden olduğu krize, kargaşa, kaosa ve kutuplaşmaya kavgaya sizler şahitlik ettiniz. Başbakanın çıraklık ve kalfalık dönemlerinde yol açtığı facialara sizler maruz kaldınız. Şimdi de ustalık dönemi için sizlerden yetki istiyor, yarım kalan şirret hesaplarını tamamlamak maksadıyla önümüzdeki 4 yıl daha iktidar olmayı hayal ediyor. Başbakanın gafletle geçen çıraklık dönemini dalaletle geçen kalfalık yılları izledi Allah korusun ustalık dönemi olarak dediği dört yılda iktidar olursa ihanet kapıları ardına kadar açılacaktır.''

-''FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİDİR''-

Başbakan Erdoğan'ın böyle gitmesi durumunda Türkiye'yi karanlığa mahkum edeceğini öne süren Bahçeli, şunları kaydetti:
''(İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün) iddialarının altında başka hesaplar vardır. Aslında sürmesi istenen ne istikrardır, ne de Türkiye'nin büyümesidir. Başbakanın buna yönelik bir kaygısı ve düşüncesi de yoktur. Yalnızca istediği yandaşlarının büyümesidir, yolsuzlukların, katlanarak sürmesidir. Usulsüzlüklerin artarak devam etmesidir, vurguncunun yağmacının faizcinin para tacirlerinin güçlenmesidir. Hanedan mensuplarının daha çok gemi alması için bir dört yıl daha gerekmektedir. Hırsızların, haramcıların devlet malına göz diken hortumcuların AKP eliyle kalan parsayı toplamaları için 4 yıla ihtiyaçları vardır. Erdoğan bunun için bizden çaldığı 2023 hedefini kılıf olarak kullanmaktadır. Çalıntı projelerle geleceğe hazırlık yaptığı imajı vererek, kirliliği örtmeye çalışmaktadırlar. Menfaat çeteleri ile kol kola girerek yarım kalan işlerini tamamlamaya odaklanmaktadır. Erdoğan'ın yönetimi altında ne istikrarın ne de büyümenin olması artık mümkün değildir. Türkiye bu iktidardan kurtulmazsa, uçurumun dibini boylayacaktır. Bu hepimiz için tehlike demektir. AKP yokuş aşağı freni patlamış kamyon gibidir, kontrolünü ve yönünü tamamen kaybetmiştir.''